حوالی ساعت ۶:۳۰ دقیقۀ بامداد امروز (شنبه، بیستوهشتم جوزا)، منطقۀ کارته پروان شهر کابل گواه چندین انفجار بود. این انفجارها عبادتگاه اهل هنود در این منطقه را هدف قرار داد. این حمله توسط شماری از افراد مسلح ناشناس انجام شده است.
ساعتی پس از آغاز این حمله، عبدالنافع تکور، سخنگوی وزارت امور داخله در اعلامیهیی گفت که افراد مسلح پیش از ورود به این عبادتگاه، بر محافظان بمب دستی پرتاب کردند که در پی آن آتشسوزی رخ داد و دو تن از محافظان زخم برداشتند.
به گفتۀ او، مهاجمان قصد داشتند که یک موتر بمبگذاریشده را در میان تجمع مردم انفجار دهند، اما پیش از رسیدن به هدف، این موتر انفجار داده شد.
از سویی هم، چرن سینگ خالصه، نمایندۀ سرتاسری هندوهای کشور، در گفتوگو با سلاموطندار میگوید که مهاجمان وارد معبد شده و خودشان را در داخل معبد منفجر کردهاند. او از حکومت امارت اسلامی میخواهد که امنیت اقلیتهای مذهبی در افغانستان را تأمین کند تا باری دیگر چنین رویدادی رخ ندهد.
با این حال، خبرگزاری دولتی باختر پس از انجام عملیات پاکسازی ساحه، از پایان درگیری میان مهاجمان مسلح و نیروهای امارت اسلامی در این عبادتگاه خبر داد و نوشت که حمله به عبادتگاه اهل هنود در شهر کابل، با کشتهشدن تمامی مهاجمان پایان یافته است.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
طبق اعلام باختر، در جریان این حمله یک تن از شهروندان اهل هنود جان باخته است و هفت تن دیگر زخم برداشتهاند. باختر افزوده که در جریان عملیات پاکسازی، یک تن از نیروهای امارت اسلامی نیز جان باخته است.
اما گواهان رویداد تلفات این حمله را بیشتر از رقم اعلامشده میگویند. مطیعالله، یک تن از گواهان رویداد به سلاموطندار شمار کشتهشدهگان و زخمیان این حمله را ۳۰ تا ۴۰ تن میداند.
او میگوید صدای انفجار به اندازهیی وحشتناک بود که در اثر آن تمامی شیشههای اطراف این عبادتگاه به کلی ریخته است. از سویی هم، جبار یک تن دیگر از گواهان رویداد میگوید که این عبادتگاه گواه چهار انفجار پیهم بود.
حمله بر عبادتگاه اهل هنود در کابل واکنشهای گستردۀ ملی و بینالمللی را بهدنبال داشته است. دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما، این حمله را بهشدت محکوم کرده و خواهان توقف فوری حمله بر غیرنظامیان شده است.
یوناما در توییترش تأکید کرده است که باید از تمامی اقلیتها از جمله سیکها، هزارهها و صوفیها در افغانستان حفاظت شود.
توماس نیکلسون، نمایندۀ ویژۀ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان، هم گفته است که حملهها به غیرنظامیان باید متوقف و از اقلیتها باید محافظت شود. او بر پشتیبانی از حقوق همه گروههای قومی و مذهبی (اقلیت و اکثریت) تأکید کرده است. به گفتۀ نیکلسون، «این بسیار دور از واقعیتهای امروز افغانستان است.»
در همین حال، وزارت امور خارجۀ هند نیز با پخش اعلامیهیی به حمله بر عبادتگاه اهل هنود در کابل واکنش نشان داده است. این وزارت از این حمله ابراز نگرانی کرده و گفته است که آنان وضعیت را از نزدیک زیر نظر دارند.
وزارت امور خارجۀ پاکستان همچنان این حمله را تروریستی خوانده و آن را محکوم کرده است. منصور احمد خان، سفیر پاکستان در کابل، با پخش اعلامیۀ وزارت امور خارجۀ کشورش گفته است که پاکستان بار دیگر تروریسم را در همه اشکال آن محکوم میکند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
او افزوده است: «پاکستان بهطور جدی از موج حملههای تروریستی اخیر بر مکانهای مذهبی در افغانستان نگران است.» سفیر پاکستان در کابل با اشاره به حملۀ روز گذشته بر مسجدی در کندز گفته که این اقدامات تروریستی، «کاملاً نفرتانگیز» است.
در کنار این، انارکلی هنریار، نمایندۀ جامعۀ سیک و هندو در مجلس نمایندهگان دولت پیشین، در واکنش به حملۀ امروز در توییترش نوشته است: «هندوها و سیکهای افغان باشندههای اصلی این سرزمیناند. یک تعداد از هموطنان گفتهاند بهخاطر روابط جدید کابل و دهلی، هندو و سیکها مورد هدف قرار دارند، من افغانم، ما افغانیم حتی بدون ویزا و با ختم اجازۀ ویزا اجازۀ اقامت در هند را نداریم. ولی بازهم تاپه/برچسب هند را میخوریم.»
به این ترتیب، حامد کرزی، رئیسجمهور پیشین و عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی دولت پیشین، نیز این حمله را محکوم کردهاند.
گفتنیست که روز گذشته نیز در نتیجۀ یک انفجار در مسجدی در ولسوالی امامصاحب ولایت کندز ۱۲ تن کشته و ۳۰ تن زخمی شدند. هنوز فرد یا گروهی مسئولیت انفجار روز گذشته در کندز و امروز در عبادتگاه اهل هنود در کابل را برعهده نگرفته است.