وحید عمر، رئیس ارتباطات عامه و راهبردی ریاستجمهوری میگوید که به اساس درخواست رئیسان هیأت گفتوگوکننده و شورای عالی مصالحۀ ملی، مشورۀ گروه حامیان بینالمللی و به منظور جلوگیری از تعطل در دور دوم گفتوگوها، رئیسجمهور غنی توافق کرده است تا دور بعدی گفتوگوهای صلح در دوحه، پایتخت قطر برگزار شود. اما او تأکید میکند که تأکید حکومت به انجام دورهای بعدی گفتوگوها در داخل افغانستان پابرجاست.
عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی نیز اعلام کرده است که دور دوم گفتوگوهای صلح بار دیگر در زمان تعیینشدۀ آن در قطر برگزار خواهد شد.
در اعلامیۀ شورای عالی مصالحۀ ملی آمده است که آقای عبدالله در نشست امروز (یکشنبه، هفتم جدی/دی) این شورا گفته است که کشورهای حمایتکننده و تسهیلکنندۀ صلح افغانستان که برای میزبانی دور دوم گفتوگوها اعلام آمادهگی کرده بودند، به دلیل دشواریها و محدودیتهای ناشی از گسترش کرونا از میزبانی قطر پشتیبانی کردهاند.
ارگ ریاستجمهوری نیز گفته است که محمداشرف غنی، رئیسجمهور و آقای عبدالله پیش از چاشت امروز با هم دیدار و دربارۀ محل گفتوگوها و روند صلح، گفتوگو کردهاند.
آقای غنی در این دیدار گفته است: «حکومت افغانستان یکجا با گروپ حمایت از پروسۀ صلح افغانستان، مراحل بعدی مذاکرات صلح را به پیش خواهد برد.»
پیش از این محمداشرف غنی و حمدالله محب، مشاور امنیت ملی افغانستان گفته بودند که دور دوم گفتوگوهای صلح باید در داخل افغانستان برگزار شود.
گفتوگوهای صلح پس از حدود ۹۰ روز برای حدود سه هفته به منظور مشورت هیأتهای دو طرف با رهبرانشان، متوقف شده بود و قرار است ۱۶ جدی دور دوم آن آغاز شود.
نشست کمیتۀ رهبری شورای عالی مصالحۀ ملی با هیأت گفتوگوکنندۀ دولت، به هدف مشورتدهی روز گذشته آغاز شد. این نخستین نشست کمیتۀ رهبری شورای عالی مصالحۀ ملی با هیأت گفتوگوکنندۀ دولت است.
شورای عالی مصالحه گفته است که در نشست امروز دربارۀ اولویتبندی آجندای گفتوگوها، تقویت هیأت گفتوگوکننده، تقویت روحیۀ اتحاد و اجماع ملی، فراگیربودن روایت صلح، اهمیت و ضرورت فوری آتشبس، توقف کشتار و خونریزی مردم بیگناه افغانستان، حقوق اساسی شهروندان و آزادی بیان بحث و تبادل نظر شده است.
در اعلامیۀ این نهاد همچنان آمده است اعضای جلسه توافق کردهاند که هیأت گفتوگوکننده، مورد حمایت و اعتماد افغانستان بوده و این هیأت تنها نمایندۀ دولت و شهروندان است.
در این نشست همچنان تصویب شده است که یک کمیتۀ فنی ایجاد شود تا پیش از حرکت هیأت برای شرکت در دور دوم گفتوگوها، اولویتهای افغانستان را ترتیب و تدوین کند و پس از تأیید کمیتۀ رهبری شورای عالی مصالحۀ ملی، به عنوان رهنمود حمایتی برای هیأت گفتوگوکننده از آن استفاده شود.
این در حالیست که امرالله صالح، معاون نخست رئیسجمهور بامداد امروز با اشاره به دومین نشست شورای عالی مصالحه گفته است که طالبان اعتقادی به «زندهگی مسالمتآمیز» با افغانستان جدید ندارند.
آقای صالح افزوده که توافق دوحه برای این گروه «اعتماد به نفس کاذب و پوشالی» ایجاد کرده است و نهادهای امنیتی چون وزارت دفاع، داخله و ریاست امنیت ملی باید به این گروه «تفهیم کند که در اشتباهاند.»