شماری از بانوان باردار در غزنی، میگویند که از بیماری نفستنگی در هنگام بارداری رنج میبرند و گاهی ناچار میشوند برای رهایی از این بیماری، داروی ویژهی آن را مصرف کنند که این، ممکن به کودک آنها آسیب برساند.
مرضیه و لیلا، دو بانوی باردار در غزنی که از بیماری نفستنگی رنج میبرند، در گفتوگو با سلاموطندار میگویند که در ماههای میانهی بارداری به این بیماری دچار میشوند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
مرضیه، میگوید: «یک مشکل به من پیش میآید که نفسم بندبند میشود؛ از طرف شب زیادتر به تکلیف هستم. دو-سه ماه میشود که همین نفستنگی به من پیدا شده است؛ در هوای آزاد خوب است، داخل اتاق یا جایی که بیروبار باشد، خیلی به تکلیف میشوم.»
لیلا، نیز میگوید: «من پیش از این نفستنگی نداشتم؛ سر همین طفلم کمی به تکلیف هستم؛ نفسم پس میافتد؛ فکر میکنم که خفه میشوم. هنوز هیچ دوا/دارو نگرفتهام؛ امروز تازه آمدم که یک مشوره بگیرم.»
از سویی هم، پروانه، دیگر بانوی باردار در غزنی که به بیماری نفستنگی دچار شده است، میگوید که در زمان بارداری کودک دوم خود به این بیماری دچار شده است.
او میافزاید: «طفل دومم است؛ در طفل اول هیچ کدام مشکلی نداشتم؛ حالا هم نفسم تنگ میشود و هم دلتنگ میشوم. بعضی وقتها دلم میشود که جیغ بزنم. همین امشب هم خیلی نفستنگی به من پیدا شد، مجبور شدم که بیایم و دوا بگیرم.»
با این حال، محمدعاطف نوری، پزشک در غزنی، میگوید که تحرک کودک در شکم مادر، سبب نفستنگی بانوان باردار میشود. به گفتهی او، نفستنگی به بانوان باردار زودگذر است و در صورت دوامدارشدن آن، بیمار باید از اکسیژن استفاده کند.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
نوری، میافزاید: «دو عاملی که خیلی مهم است، یکی تحرک خانم باردار که آیا در زمان بارداری تحرک دارد یانه؟ دومین عاملی که نفستنگی میآورد، جنینی که در داخل رشد میکند، فضا برای شُش/ریه تنگ و فضای داخل بطنی کم میشود؛ بالای شُش فشار میآید و آن زمان خانم زودزود نفس میکشد؛ یعنی به خاطر کمبود اکسیژن. نفستنگی زودگذر است؛ زمانی که بارداری ختم شد، مشکل ختم میشود. ما دارویی توصیه نمیکنیم؛ مگر این که خیلی شدید باشد. اگر شدید باشد، اکسیژن توصیه میکنیم.»
گفتنی است که داشتن تحرک زنان باردار، ورزشهای سبک و بودن در فضای باز، از راههایی است که پزشکان برای پیشگیری از مشکل نفستنگی به زنان باردار توصیه میکنند.