مسئولان محلی پکتیا میگویند که به دلیل پایینرفتن سطح آب در این ولایت، کاریزها، چشمهها و چاههای آب آشامیدنی، خشک شده و مردم از دسترسیداشتن به آب آشامیدنی محروم شده اند.
احمدالله احمدزی، مسئول بخش اندازهگیری آب ریاست حوزهی دریایی پکتیا، میگوید که به دلیل حفر چاههای عمیق و استفاده از آبهای زیرزمینی، سطح آب پایین رفته و بیشتر چاهها و کاریزها خشک شده است.
به گفتهی او، شماری دیگر از کاریزها و چاههای آب را سیلابهای اخیر تخریب و این عاملها بسیاری از مردم را از دسترسیداشتن به آب آشامیدنی محروم کرده است.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
او هشدار میدهد که اگر جلو استفادهی خودسرانه از آبهای زیرزمینی گرفته نشود، در آینده شمار بیشتر مردم از دسترسیداشتن به آب آشامیدنی محروم خواهند شد.
احمدزی میافزاید: «ما برای نظارت از آبهای زیرزمینی در شهر گردیز ۲۶ حلقه چاه نظارتی داریم، هر ماه کیفیت آب را بررسی و سطح آب را مشخص میکنیم. مشکل عمومی این است که در شهر گردیز سطح آب یکونیم متر پایین رفته و این رقم در ولسوالیها ۲ متر است. در مناطقی که سیل آمده، آبهای آلوده وارد چاهها شده و کیفیت آب را خراب کرده است که برای آشامیدن مناسب نیست.»
باشندگان پکتیا نیز میگویند که برای دسترسیداشتن به آب آشامیدنی، با مشکل روبهرو اند. آنان میافزایند که بسیاری از چاهها و کاریزها خشک شده و سیلابهای اخیر نیز شماری دیگر از چاهها را تخریب کرده است و اکنون مردم از مناطق دوردست آب آشامیدنی تهیه میکنند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
با این حال، شمار زیادی از باشندگان پکتیا به دلیل دسترسینداشتن به آب آشامیدنی، به بیماریهای گونهگون مبتلا شده اند.
مسئولان صحی پکتیا میگویند که به دلیل خشکشدن کاریزها، چشمهها و چاههای آب، مردم از آبهای آلوده استفاده کرده که در نتیجهی آن بیش از ۲۰۰۰ تن به بیماری کولرا و دیگر بیماریها مبتلا شده اند.