پکتیا، از جمله ولایت‌هایی است که ۹۹ هزار هکتار از کوه‌های آن پوشیده از جنگلات است؛ اما بخش‌هایی از آن در نتیجه‌ی چند دهه جنگ ویران و بخش‌های دیگر آن نیز توسط باشندگان محل قطع شده است.

بزرگان قومی و مسئولان محلی تمام ولسوالی‌های پکتیا، برای حفاظت و پیش‌گیری از قطع این جنگلات، در شهر گردیز، مرکز این ولایت نشستی برگزار کردند.

محمدعمر مخلص، فرمانده امنیه‌ی پکتیا، در این نشست می‌گوید که برای حفاظت از جنگلات یک قطعه‌ی سبز تشکیل و اعضای این قطعه به تمام ولسوالی‌ها فرستاده شده تا از جنگلات به گونه‌ی کامل محافظت شود.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

او می‌افزاید که برخی‌ها می‌خواهند جنگلات را نیز مانند دیگر منابع طبیعی از بین ببرند، به همین دلیل در برخی مناطق جنگلات را آتش زده اند.

فرمانده امنیه‌ی پکتیا، هم‌چنان می‌گوید‌: «قطعه‌ی سبز ما الحمدلله فعال است. در هر ولسوالی هفت یا هشت نفر هستند، ما برای آن‌ها برنامه‌ریزی کرده‌ایم و آنان را به ولسوالی‌ها فرستاده‌ایم. در آینده نیز تلاش می‌کنیم تا به دیگر جنگلات رسیدگی کنیم؛ اما خواستم از شما بزرگان این است که با قطعه‌ی سبز ما در زمینه‌ی اطلاع‌رسانی هم‌کاری کنید‌.»

در همین حال، بزرگان قومی در پکتیا، می‌گویند که سال‌ها است در باره‌ی قطع جنگلات سبز در ساحات شان توافق‌های دوجانبه امضا کرده اند.

حاجی ولی و گل‌زار، دو تن از بزرگان قومی در پکتیا، می‌گویند که برای قطع درختان سبز و جنگلات در مناطق خود، ۵۰۰ افغانی جریمه تعیین کرده اند.

به گفته‌ی آنان، بیش‌تر باشندگان پکتیا در کوه‌ها زندگی و با قطع و فروش چوب‌های خشک جنگلات، نیازهای روزانه‌ی خود را تأمین می‌کنند که باید برای آنان سوخت جایگزین فراهم شود.

حاجی ولی، می‌افزاید: «قطع چوب خشک مانعی ندارد؛ زیرا مردم با آن روزگار می‌گذرانند. اگر برای مردم زمینه‌ی کار فراهم شود یا برای شان زمین داده شود، این کار را نمی‌کنند. ۲۵ سال است که ما قطع درختان سبز را ممنوع کرده‌ایم و در این ۲۵ سال ما درختان سبز را قطع نکرده‌ایم؛ اما امسال به دلیل فقر این توافق و اتفاق ما به‌هم خورد.»

گل‌زار، نیز می‌افزاید: «ما مشکل چوب سوخت داریم. امروز این نشست برای پابندی به چوب سوخت برگزار شده است. بارها از امارت اسلامی درخواست کرده‌ایم که چوب سوخت را بر ما ممنوع کرده‌اید، این مردم وسیله‌ی دیگری ندارند. ما به عدم قطع جنگلات سبز خود مان پابندیم، آن‌ها را قطع نمی‌کنیم؛ زیرا یک توافق قومی داریم.»

با این حال، انعام‌الله صلاح‌الدین، معاون والی پکتیا، می‌گوید که به منظور پیش‌گیری از قطع جنگلات، در سال روان ۱۰ هزار تُن زغال‌سنگ به این ولایت آورده شده است که به بهای پایین‌تر از چوب فروخته می‌شود.

او می‌افزاید: «۱۰ هزار تُن زغال‌سنگ را به پکتیا آورده‌ایم. به قیمت ۸۵۰۰ افغانی به این جا رسیده است که ۳۰۰ یا ۴۰۰ افغانی ارزان‌تر از چوب است. اکنون یک خروار چوب را به این قیمت نمی‌دهند. امارت آن را به پکتیا و به ولایت‌های دیگر فرستاده است تا جایگزین چوب شود که الحمدلله آماده است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

عبدالرئوف سعید، رییس زراعت پکتیا، می‌گوید که جنگلات سرمایه‌ی ملی و قطع آن جرم است. او می‌افزاید که از جمله مزیت‌های دیگر جنگل پاک‌نگه‌داشتن هوا، جذب گردش‌گران و زیبانگه‌داشتن محیط زیست است.

او می‌گوید‌: «حفاظت از جنگلات برای ملت ما، آبادی و زیبایی وطن ما نیاز است. وجود جنگلات درآمد کشور را در آینده افزایش می‌دهد و هوا را پاکیزه نگه می‌دارد؛ به همین دلیل، بزرگان این تصمیم را گرفته اند.»

بزرگان قومی در پکتیا، می‌گویند که به منظور پیش‌گیری کامل از قطع جنگلات، حکومت باید برای شهروندانی که در مناطق جنگلی زندگی می‌کنند، زمینه‌ی کار را فراهم کند تا با این کار جلو قطع جنگلات کامل گرفته شود.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: