مسئولان آمریت تربیت بدنی و ورزش دایکندی، میگویند که ورزشهای محلی و سنتی در دو سال پسین در این ولایت گسترش یافته و طرفداران زیادی پیدا کرده است. پرتاب سنگ، دستکشتی، کشتی محلی، سنگگیرک، تنابکشی، دوش و غیره از ورزشهایی اند که به گفتهی مسئولان، رشد کرده و به ورزشهای پرطرفدار در روستاهای دایکندی بدل شده است.
ناصر حقیقت، آمر تربیت بدنی و ورزش دایکندی، به سلاموطندار میگوید که ورزشهای محلی و سنتی در این ولایت در دو سال گذشته رشد چشمگیری داشته است؛ زیرا به گفتهی او، مسئولان ورزشی در سطح کشور به ویژه دایکندی، برای رشد ورزشهای محلی و سنتی کار کرده اند.
آمر تربیت بدنی و ورزش دایکندی، میافزاید: «مسابقات در این رشته برگزار شده و اشتراککنندههای زیادی هم داشته است. ما به قدر توان و بودجهی دستداشته، از ورزشکاران ورزشهای محلی و سنتی حمایت کردهایم. برنامههای منظم وجود دارد؛ کوشش ما در آیندهها این است که انواع ورزش را در این ولایت رشد بدهیم و تیمهای مشخص برای مسابقات ولایتی و ملی داشته باشیم.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
آقای حقیقت، موجودیت چالشها و مشکلات فراراه ورزشکاران محلی و سنتی را میپذیرد؛ اما میگوید که این مشکلات هیچ گاه مانع رشد از این دست ورزشها نخواهد شد.
با این حال، ورزشکاران ورزشهای محلی و سنتی در دایکندی با این که از رشد این گونه ورزشها خوشحال اند، میگویند که آنان با مشکلات زیادی روبهرو اند. ورزشکاران ورزشهای محلی و سنتی، میافزایند که ورزشهای سنتی در سرگرمکردن جوانان، پیشگیری از بهفراموشیسپردهشدن ورزشهای محلی و دورکردن جوانان از اعتیاد به مصرف مواد مخدر، بسیار مهم است و باید از آن پشتیبانی شود.
عزیز عزیزی، ورزشکار در بخش «پرتاب سنگ» در دایکندی، میگوید که پس از بازگشت دوبارهی امارت اسلامی به قدرت در کشور، ورزشهای محلی و سنتی در این ولایت رشد کرده است. او میافزاید که علت رشد این ورزشها در نخست بیکاری و پس از آن، برگزاری رقابتهای پیهم و تشویق ورزشکاران از سوی آمریت تربیت بدنی و ورزش دایکندی است.
علیمحمد محمدی، دیگر ورزشکار، میگوید که قدمت تاریخی ورزشهای محلی و سنتی و توجه بزرگسالان و روستانشینان، از یک سو و تشویقها و برگزاری رقابتها از سوی آمریت تربیت بدنی و ورزش دایکندی از سوی دیگر، سبب رشد این گونه ورزشها شده است.
این ورزشکار، میافزاید: «اگر توجه به رشد ورزشهای سنتی مانند بزکشی شود، مردم از آن استقبال میکنند؛ منتها این ورزشها به ویژه بزکشی، نیاز جدی به حمایت مالی دارد. امیدوار هستیم که روزی شاهد برگزاری مسابقات ورزشهای سنتی بهفراموشیسپردهشده مانند بزکشی و دیگر ورزشهای عنعنهای باشیم.»
در همین حال، دینمحمد بهزاد، فعال فرهنگی در دایکندی، میگوید ورزشهای محلی و سنتی که بخشی از فرهنگ و رسمورواجهای تاریخی مردم است، در این ولایت به گونهی بیپیشینهای گسترش یافته است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
این فعال فرهنگی، میافزاید: «به لحاظ فرهنگی، ترویجکردن این گونه ورزشها در جامعه جایگاه مهم دارد. این حرکت سبب زندهشدن تاریخ کهن، عنعنه و فرهنگ مردم است و مهمتر از آن، ورزشهای عنعنهای و سنتی مردم به سایر جوامع و فرهنگها نیز به معرفی گرفته میشود.»
دینمحمد بهزاد، تأکید میکند که مسئولان باید بیشتر از پیش در زندهکردن ورزشهای سنتی تلاش و مردم را نیز به این کار تشویق کنند.
گفتنی است که ورزشهای محلی و سنتی، در گذشته بخش جداییناپذیر از زندگی شهروندان بوده است؛ بازیهایی که بیشتر کودکان و بزرگسالان وقتهای اضافی خود را با آن سپری میکردند.