هم‌زمان با گسترش دامنه‌ی ناداری و شکایت شهروندان از دست‌رسی‌نداشتن به غذای کافی، دفتر هم‌آهنگ‌کننده‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا)، گفته است که هم‌اکنون شش میلیون شهروند افغانستان، ناامنی اضطراری غذایی را تجربه می‌کنند.

وحید‌الله، کارگر در جاده‌ی میوند شهر کابل، به سلام‌وطندار می‌گوید ناداری سبب شده است که نتواند نیازهای غذایی خانواده‌اش را به گونه‌ی کامل فراهم کند.

او می‌افزاید: «روزانه ۵ تا ۱۰ نان به خانه می‌برم؛ اما کافی نیست و به کسی نمی‌رسد. صبح که می‌آمدم، پسرم گفت پدر شب هم‌راهت نان می‌آوری؟ گفتم اگر کار کردم، اگر کار نکردم، پناه مان به خدا، مجبور گرسنه باشیم. روزگار ما خراب است، ساعت ۶:۰۰ صبح تا ۶:۰۰ شام می‌آیم و همین جا هر کاری باشد، انجام می‌دهم تا پول چند نان یافت شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

همین گونه، احمد، باشنده‌ی نورستان که از ناداری رنج می‌برد، می‌گوید که از چندی به این سو، از سه‌ وعده‌ی غذایی، تنها می‌تواند یک وعده‌ی غذایی خانواده‌اش را فراهم کند.

او می‌افزاید: «کار نیست، زراعت نیست؛ مردم در این ‌جا بسیار غریب اند و در حالت بدی زندگی می‌کنند. مواد خوراکی کم است، اگر صبح غذا دریافت کنیم، برای شب غذا نداریم. کمک‌های مؤسسه‌ها هم به ما نمی‌رسد.»

در همین حال، جمعه‌خان، باشنده‌ی شهر نیلی، مرکز دایکندی، نیز می‌گوید که به دلیل ناتوانی در تهیه‌ی غذای مورد نیاز خانواده‌اش، ناچار است به کودکان زیرسنش، غذایی را بدهد که قابل استفاده نیست.

او می‌افزاید: «در نیلی وضعیت مردم بسیار خراب است، ما هم فعلاً در خانه سوخت و مواد خوراکی نداریم. در خانواده شش نفر هستیم و درآمدی نداریم. خودم هم معلول هستم، حالا کار حتا برای افراد صحت‌مند هم نیست. اگر کمکی از طرف نهاد‌های امداد‌رسان نشود، تلف خواهیم شد.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

با این حال، عبدالرحمان حبیب، سخن‌گوی وزارت اقتصاد، می‌گوید که این وزارت برای رسیدگی به مشکلات نیازمندان، برنامه‌هایی را روی دست دارد و در هم‌آهنگی با نهاد‌های امداد‌رسان، آن را عملی خواهد کرد.

او می‌افزاید: «ما سعی داریم تا در هم‌آهنگی با اداره‌های سازمان ملل متحد که در بخش ارائه‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه هم‌کاری می‌کنند و وزارت‌های مربوطه، در ساحات آسیب‌پذیر به مردمی که نیازمندی شدید دارند، این پروژه‌ها به شکل شفاف و به طور عادلانه تطبیق شود تا رضایت مردم حاصل شود.»

این در حالی است که اوچا، چندی پیش گفته بود که ۲۸ میلیون نیازمند در افغانستان به کمک‌های انسان‌دوستانه نیاز دارند و سازمان ملل متحد نیز برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان، خواستار کمک چهار میلیارد و ۶۰۰ میلیون دالر شده بود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: