وزارت اطلاعاتوفرهنگ، به تازگی اعلام کرده که روند توزیع کارت خبرنگاری به خبرنگاران در کشور را، آغاز کرده است. توزیع کارت خبرنگاری به خبرنگاران، برخی نگرانیهایی را نیز در جامعهی رسانهای کشور به میان آورده است.
ظریف کریمی، مسئول نهاد پشتیبان رسانههای آزاد افغانستان (نی)، ضمن اشاره به سودمندی توزیع این کارت برای جمعآوری اطلاعات دقیق از رقم خبرنگاران در کشور، تأکید میکند که از این کارت باید سوءاستفاده نشود و از سوءاستفادهی آن باید جلوگیری شود.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
او میافزاید: «خدانخواسته نشود که دیتابیس و بانک اطلاعاتی خبرنگاران به دسترس افراد مغرض قرار بگیرد و یک نوع فشار سیاسی به خبرنگاران باشد و به نحوی استقلالیت خبرنگاران و جایگاه انتقادی خبرنگاران را تحتالشعاع قرار بدهد.»
در همین حال، شماری از خبرنگاران، نیز میگویند در صورتی که توزیع این کارت سبب ایجاد سهولت در بخش کار اطلاعرسانی و دسترسی آنان به اطلاعات شود، از آن استقبال میکنند.
آنان تأکید میکنند که در توزیع این کارت باید شفافیت در نظر گرفته شود و زمینهی دسترسی به آن به افرادی که خبرنگار نیستند، مهیا نشود.
یارمحمد پردیس، خبرنگار در کابل، در این باره میگوید: «اگر برخیها مثل کارمندان شبکههای اجتماعی یا هم خبرنگاران نیستند، به این کارتها دسترسی پیدا کنند و هر گونه عمل یا خشونتی که میکنند، به نام خبرنگار ختم میشود.»
همین گونه، مصطفا شهریار، دیگر خبرنگار در کابل، نیز میگوید: «توزیع این کارت به منظور دستوپانگهداشتن خبرنگاران نباشد، صرف جهت شناسایی خبرنگار باشد و کسی که در عرصهی خبرنگاری فعالیت میکند، باشد.»
با این حال، حیاتالله مهاجر فراهی، معین امور نشراتی وزارت اطلاعاتوفرهنگ، تأکید میکند که این کارت به منظور ایجاد سهولت به خبرنگاران توزیع خواهد شد.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
معین امور نشراتی وزارت اطلاعاتوفرهنگ، در این باره به سلاموطندار میگوید: «این کارت مشکلات خبرنگارانی که در سطح شهر و بازار برای تهیهی گزارش با آن روبهرو اند را کاهش خواهد داد. همین گونه، این کارت بسیار مصون است.»
این در حالی است که با وجود اطمینان وزارت اطلاعاتوفرهنگ از رفع چالشهای موجود در برابر فعالیت خبرنگاران، وضعیت اطلاعرسانی در کشور هنوز با مشکلاتی مانند دسترسینداشتن به اطلاعات و خودسانسوریها، روبهرو است.