مسئولان نهاد رسانهیی افغانستان امروز در یک نشست خبری در کابل با پخش یافتههای یک گزارش تحقیقی این نهاد میگویند که در نظام گذشته وضعیت اقتصادی بیشتر از سه درصد خبرنگاران و کارمندان رسانههای افغانستان وخیم بود؛ اما پس از رویکارآمدن نظام جدید وضعیت اقتصادی بیشتر از ۶۷ درصد خبرنگاران و کارمندان رسانهها با وخامت روبهروست.
نهاد رسانهیی افغانستان این گزارش تحقیقیاش را براساس گفتوگو با ۴۶۲ خبرنگار و کارمند رسانه در سراسر کشور که شامل زنان و مردان میشوند، تهیه کرده است. در این گزارش وضعیت اقتصادی ۲۶ درصد کارمندان رسانهها ضعیف، نزدیک به ۵ درصد متوسط و تنها صفر اعشاریه ۸۷ درصد وضعیت اقتصادیشان خوب ذکر شده است.
سید دلآقا قاسمی، رئیس اجرایی نهاد رسانهیی افغانستان، در این نشست میگوید که آمار بهدستآمده نشان میدهد که آیندۀ رسانهها با خطر روبهروست. این نهاد برای رفع مشکلات اقتصادی و دیگر مشکلات خبرنگاران و کارمندان رسانهها پیشنهاداتی را به امارت اسلامی ارائه کرده است که از جمله آن رسانههایی که دارای درآمد کم یا بدون درآمد اند، کارمندانشان باید از پرداخت مالیات معاف شوند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
مسئولان نهاد رسانهیی افغانستان از امارت اسلامی و نهادهای بینالمللی میخواهند که برای بهبود فضای کاری کارمندان رسانهها تلاشهای همهجانبۀشان را انجام بدهند تا مشکلات فراراه آنان حل شود. شماری از خبرنگاران یافتههای این گزارش تحقیقی را بهجا و مایۀ نگرانی میدانند.
مریم هوتک، خبرنگار کانال خبری مرکزی چین در کنار مشکلات اقتصادی، مشکلات امنیتی، نداشتن دسترسی به اطلاعات و اجازهندادن به خبرنگاران زن در نشستهای بزرگ را از مشکلات فراراه خبرنگاران میخواند و میگوید: «با توجه به همۀ این مسائل، خبرنگاران نهتنها با مشکلات امنیتی؛ بلکه با مشکلات اقتصادی نیز روبهرو اند.»
کمال افغان، یک تن از خبرنگاران تلویزیون خصوصی شمشاد میگوید که در محیط کاری خبرنگاران برخی محدودیتها اعمال شده است و اگر همینگونه پیش برود، بسیاری از خبرنگاران شغلشان را از دست میدهند.
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
پس از رویکارآمدن امارت اسلامی شمار بسیاری از رسانهها بسته شده که در نتیجۀ آن، شماری از خبرنگاران بهدلیل فقر به دستفروشی یا کار با کراچی روآوردهاند.