همزمان با پخش گزارشها مبنی بر بازگشایی سفارت امریکا در کابل، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت سرپرست افغانستان، میگوید که در صورت وجود چنین تصمیمی نزد وزارت امور خارجهی امریکا، امارت اسلامی از آن استقبال میکند.
مجاهد در این باره به سلاموطندار میگوید که ازسرگیری فعالیت سفارت امریکا در کابل به سود شهروندان هر دو کشور است و در این راستا، امارت اسلامی آماده است امنیت سفارت و دیپلماتهای امریکایی را تأمین کند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
او میافزاید: «اگر امریکا بخواهد که با افغانستان تماسهای دیپلماتیک خود را تقویت ببخشد، سفارت و نمایندگیهای دیپلماتیک خود را فعال بکند؛ امارت اسلامی در این راستا هیچ مشکلی ندارد؛ بل امنیت شان تأمین میباشد و ما این را به نفع مردم هر دو کشور میدانیم.»
به تازگی بخشی از سند تازهی استراتژیک وزارت امور خارجهی امریکا در خصوص افغانستان در رسانهها همگانی شده که شامل مبارزه با هراسافکنی، ارائهی کمکهای اقتصادی و مشارکت محلی و ازسرگیری ارائهی خدمات کنسولی برای شهروندان امریکایی در افغانستان است.
هرچند سفارت امریکا برای افغانستان که پس از سقوط جمهوری به قطر منتقل شده، بحث ازسرگیری فعالیت این سفارت در کابل را تأیید نکرده است؛ اما آگاهان باور دارند که امریکا به دلیل منافع سیاسی، تلاش دارد فعالیت سفارتش در افغانستان را از سر بگیرد.
ولی فروزان، آگاه روابط بینالملل، در این باره میگوید: «سفارت امریکا در افغانستان بالاخره باز میشود، شاید یک دیپلمات ارشد بفرستد دیر یا زود. در حقیقت بعضی وقتها کشورهای بزرگ جهان مثل امریکا یکی-دو بار چنین خبرها را نشر میکنند که ذهنیت مردم در برابر چنین عمل عادی شود. با این میخواهند که واکنش مخالفان را در برابر آن ببینند.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
محمدباقر محسنی، دیگر آگاه روابط بینالملل، نیز میگوید: «امریکا با توجه به این که امارت اسلامی روابطی با چین و روسیه و رقبای امریکا داشته است، میخواهد که به خاطر حفظ منافع سیاسی، استخباراتی و امنیتی خود در افغانستان حضور داشته باشد و میخواهد وضعیت را از نزدیک تحت کنترل داشته باشد و بررسی بکند.»
با این حال، امریکا بارها اعلام کرده که بهرسمیتشناسی امارت اسلامی در افغانستان نیازمند درنظرگرفتهشدن پیششرطهای جهان از سوی این حکومت است.