ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان و معین امور نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ میگوید که آنان قانون رسانههای همهگانی که در دولت پیشین تدوین شده بود، را مطالعه کردهاند و از نظر امارت اسلامی این قانون هیچ نقصی ندارد. او این گفتهها را امروز در نشستی که از سوی کمیتۀ مصونیت خبرنگاران افغان در کابل برگزار شده بود، بیان کرده است.
خبرگزاری دولتی باختر در توییترش به نقل از ذبیحالله مجاهد نوشته است: «ما قانون قبلی رسانهها را مطالعه کردیم که کدام نقیصه نداشت.» مجاهد گفته است که امارت اسلامی از رسانهها میخواهد که باید در نشرات خود منافع ملی، ارزشهای اسلامی و وحدت ملی را در نظر بگیرند. او در عین حال گفته است که اطمینان دارد رسانهها خودشان نیز به این موارد اعتنا میکنند.
او افزوده است که امارت اسلامی در صدد احیای مجدد کمیسیون تخطی رسانههاست تا جلو «سوءتفاهمها» گرفته شود و در صورت بهمیانآمدن هرگونه مشکل، از طریق این کمیسیون برای حل آن اقدام شود. مجاهد نیز گفته است: «امارت اسلامی از هر انتقاد سالم رسانهها حمایت میکند؛ اما رسانهها باید از شایعهافگنی خودداری کنند.»
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
ذبیحالله مجاهد در ادامه افزوده است که رسانهها صدای ملت را به گوش مسئولان دولت میرسانند به همین دلیل امارت از رسانهها پشتیبانی میکند.
در همین حال، کمیتۀ مصونیت خبرنگاران افغان هم با پخش اعلامیهیی اعلام کرده که ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، امروز در نشست شش ماهۀ این کمیته گفته است: «قانون رسانههای همهگانی افغانستان قابل اجرا بوده، کمیسیون تخطی رسانهها و کمیسیون مشترک رسانهها و حکومت ایجاد خواهد شد.»
مجاهد افزوده است که «قانون رسانههای همهگانی مرعیالاجرأ بوده» و کمیسیون تخطی رسانهها بهمنظور رسیدهگی به مشکلات و تخطیهای رسانهیی بهزودی ایجاد خواهد شد. در اعلامیه به نقل از ذبیحالله مجاهد آمده است که پس از تشکیل این کمیسیون، هیچ نهاد یا وزارتی در امارت اسلامی در کار رسانهها مداخله نخواهد کرد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
مجاهد همچنان گفته است: «کار روی کمیسیون دسترسی به اطلاعات و قانون دسترسی به اطلاعات جریان دارد و بعد از بررسیها، نتیجۀ آن اعلام و کارش را آغاز خواهد کرد.» او افزوده است که زنان با رعایت «اصول اسلامی و ملی» میتوانند در رسانهها آزادانه کار کنند.
از سویی هم، در اعلامیۀ کمیتۀ مصونیت خبرنگاران افغان به نقل از سخنگوی امارت اسلامی نوشته شده است که در صورت خشونت علیه خبرنگاران و قضایای رسانهیی، آنان میتوانند قضایای متذکره را با این کمیته شریک کنند و کمیتۀ مصونیت خبرنگاران در هماهنگی با نهادهای مربوط به آن رسیدهگی خواهد کرد.
این در حالیست که پس از تسلط امارت اسلامی افغانستان، دهها رسانۀ ملی و محلی از فعالیت باز مانده و نیز خبرنگاران با محدویت گسترده روبهرو شدهاند.