مسئولان وزارت صحت عامه تأیید میکنند که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشور، رو به افرایش است. جاوید هژیر، سخنگوی وزارت صحت عامه، به سلاموطندار میگوید که در دو هفتۀ گذشته شمار مبتلایان به کرونا افزایش یافته است.
به گفتۀ سخنگوی وزارت صحت عامه، آمار روز گذشته نشان میدهد که از میان ۲۰۰۸ نمونۀ آزمایششده در سرتاسر کشور، ۴۲۹ مورد آن مثبت ثبت شده است و این نشاندهندۀ افزایش مبتلایان به کرونا نسبت به روزهای گذشته است.
بر بنیاد آمار وزارت صحت عامه، از میان ۴۲۹ مورد مثبت، ۱۹۵ مورد آن در کابل، ۹۹ مورد در ننگرهار، ۲۰ مورد در کندهار، ۵ مورد در بلخ، ۷ مورد در هلمند، ۳۸ مورد در میدانوردک، ۱۰ مورد در پروان، ۱۹ مورد در کنر، ۱۵ در لغمان، ۱۵ در پنجشیر و ۶ مورد هم در خوست ثبت شده است. سخنگوی وزارت صحت عامه میافزاید که براساس آمار روز گذشته، چهار مبتلا به کرونا جانهایشان را از دست دادهاند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
چند هفته پیش سخنگوی وزارت صحت عامه گفته بود که این وزارت از سازمان صحی جهان درخواست کمک کرده و این سازمان وعده داده است که تا پایان ماه جاری میلادی (جنوری) کیتهای تشخیص گونۀ اومیکرون ویروس کرونا را در اختیار افغانستان قرار میدهد.
سخنگوی وزارت صحت عامه اما اکنون در پیوند به کیتهای تشخیص اومیکرون میگوید که با وجود وعدههای سازمان صحی جهانی، هنوز این کیتها در اختیار وزارت صحت عامه قرار نگرفته است.
کمبود دارو نیز از جمله مشکلاتیست که شهروندان از آن شکایت میکنند. سخنگوی وزارت صحت در این باره میگوید که مشکلات دارو تا اندازۀ بسیاری حل شده است. او میافزاید که در بخش درمان بیماران کووید ۱۹، ۳۸ شفاخانه در ۳۴ ولایت کشور فعالیت میکند که وزارت صحت عامه تنها به ۵ شفاخانه پشتیبانی مالی پیدا کرده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در همین حال، طارق اکبری، سرطبیب شفاخانۀ افغان_جاپان، تأیید میکند که شمار مبتلایان به کرونا با گذشت هر روز رو به افزایش است و مرگومیر در دو هفتۀ پسین بیشتر شده است.
او میگوید: «واقعههای مثبت کرونا فعلاً در شفاخانۀ افغان_جاپان و سایر شفاخانههای ولایات، رو به افزایش است و ما در همین دو هفتۀ اخیر میبینیم که ارقام بستریشدهگان ما بیشتر شده است و در بخش مصابشدهگان هم، روزانه ۳۰ الی ۳۵ واقعۀ مثبت در ظرف یک روز به ما میآید.»
وزارت صحت عامه در حالی از سیر صعودی مبتلایان به کرونا در کشور خبر میدهد که با سقوط دولت پیشین، نظام صحی افغانستان با بحران جدی روبهرو شده است و از جانب دیگر، شهروندان کشور نیز توصیههای صحی را بهطور درست رعایت نمیکنند.