عبدالرحمان حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد امارت اسلامی، در واکنش به مقالهی «یاهوفایننس»، آن را غیرمنصفانه خوانده و میگوید که دستآوردهای ملموس اقتصادی افغانستان، در این مقاله بازتاب نیافته است.
او، امروز (چهارشنبه، ۲۰ ثور)، به سلاموطندار میگوید که کاهش نرخ تورم، افزایش درآمدهای داخلی، ثبات افغانی و افزایش صادرات، از جملهی این دستآوردها است که چندی پیش در گزارش بانک جهانی به آنها اشاره شده بود؛ اما این دستآوردها در مقالهی یاهوفایننس بازتاب نیافته است.
پایگاه «یاهو فایننس»، به تازگی مقالهای را در مورد بیثباتی سیاسی و اقتصادی در ۳۰ کشور منتشر کرده که در آن، افغانستان در جایگاه هشتم قرار گرفته است.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
در این مقاله، آمده است که پس از تسلط امارت اسلامی بر افغانستان، این کشور به یکی از فقیرترین کشورهای جهان تبدیل شده و اقتصاد آن فروپاشیده است.
بر اساس این مقاله، افغانستان در چند دهه جنگ داخلی، متحمل خسارتهای سنگین شده، فقر و بیکاری در آن افزایش یافته و بیش از ۹۰ درصد شهروندان آن نیازمند کمک اند.
در مقاله آمده که یمن با امتیاز شکنندهی ۱۱۱.۷ در جایگاه نخست و پاکستان با امتیاز شکنندهی ۸۹.۷ در جایگاه سیام رتبهبندی کشورهای بیثبات جهان قرار دارد.
در همین حال، شماری از تحلیلگران اقتصادی، معلومات این مقاله در مورد افغانستان را درست و دقیق میخوانند.
آمنه هاشمی، تحلیلگر مسائل اقتصادی، میگوید که بیثباتی اقتصادی، به بحران اقتصادی بدل میشود که در نهایت منجر بیثباتی سیاسی خواهد شد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
سیدضیا حسینی، تحلیلگر مسائل سیاسی، با اشاره به مقالهی پایگاه یاهوفایننس، میگوید که عوامل گوناگونی، از جمله نبود یک ساختار سیاسی قانونمند و نبود انسجام گروههای داخلی، سبب بیثباتی سیاسی در افغانستان شده است.
بر بنیاد مقالهی پایگاه یاهو فایننس، یمن، سومالیا، سوریه، سودانجنوبی، کشور افریقایمرکزی و جمهوریسودان در میان کشورهای بیثبات جهان به ترتیب در جایگاه نخست تا هفتم قرار دارند.
پس از فروپاشی جمهوری و توقف پروژههای انکشافی، دامنهی ناداری در افغانستان گسترش یافته و بر اساس آمار نهادهای امدادرسان بینالمللی، اکنون بیشتر از ۲۸ میلیون شهروند این کشور به کمکهای انساندوستانه نیاز دارند.