شماری از باشندگان کابل، با ابراز نگرانی از کمآبی در این شهر شاکی اند و میگویند که به آب آشامیدنی دسترسی ندارند.
حاجی سرور، باشندهی «کارته آریانا»ی شهر کابل که خانهاش در بالای کوه است، هر روز برای بردن آب آشامیدنی به پایین میآید.
او میگوید که به دلیل فقر و تنگدستی، نمیتواند آب خریداری کند و از امارت اسلامی میخواهد که به آنها زمینهی دسترسی به آب آشامیدنی را فراهم کند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
حاجی سرور میافزاید: «خانهی ما در بالای کوه است و به آب دسترسی نداریم. بعد از ۱۵ روز یک بار در نلهای آب ما، آب میآید و ما مجبور میشویم ۱۰۰ متر به پایین برویم تا مقدار آب آشامیدنی برای خود فراهم کنیم.»
در همین حال، سیدحسیب اصغر، کارشناس منابع آب، میگوید که سطح آب در شهر کابل پایین رفته است. او از امارت اسلامی میخواهد که برای تغذیهی آبهای زیرزمینی، باید تلاش کند.
از سوی دیگر، وزارت انرژی و آب میگوید که اکنون به دلیل استفادهی بیرویه از آبهای زیرزمینی و تراکم جمعیت، این آبها تا پنج متر پایین رفته است.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
عزیزالرحمان عزیز، رییس منابع آبهای زیرزمینی وزارت انرژی و آب، به سلاموطندار میگوید که این وزارت برای حل بحران کمآبی در پایتخت دو پروژهی بزرگ را روی دست دارد که از طریق این پروژهها، آب از بند للندر و دریای پنجشیر به کابل منتقل خواهد شد.
او میافزاید: «لولهای که از پنجشیر آب را انتقال میدهد، یک پروژهی کلان است. این پروژه بالاتر از ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیون دالر ارزش دارد. با این پروژه ما حدود سه یا چهار مترمکعب آب را انتقال میدهیم که سالانه تا ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب به شهر کابل انتقال داده میشود.»
گفتنی است که اکنون وزارت انرژی و آب برای فراهمکردن آب آشامیدنی به باشندگان کابل، پروژهی انتقال آب از بند شاهوعروس و بند قرغه را روی دست دارد.