بیش از ۲۵ زن، امروز (جمعه، ۲۷ اسد) در نمایشگاهی زیر نام «نمایشگاه هنری دختران کابل» در غرب شهر کابل، ۱۵۰ اثری هنری رنگه و سیاهوسفید را به نمایش گذاشتند.
برگزارکنندگان این نمایشگاه، میگویند که نقاشان اشتراککننده، کوشیده اند که با زبان نقاشی، خواستهای شان را به جامعه و جهانیان فریاد بزنند.
راحله عدالت، یکی از برگزارکنندگان این نمایشگاه، هدف از برگزاری آن را نمایش هنر و استعداد زنان عنوان کرده و میگوید که هر یک از تابلوهایی که در این جا به نمایش گذاشته شده، بازگوکنندهی محدودیتهای و مبارزههای زنان در افغانستان است. او، با اشاره به تابلوهایی که روی دیوار آویخته شده، میگوید: «این تابلوها نشان میدهد که میتوانیم با هر شرایط و زمینه، مقابل شویم و از اهداف خود دست نکشیم. مخالفتها علیه ما زیاد است؛ اما ما هیچ گاه انگیزهی خود را از دست نمیدهیم. امیدوارم جامعه ما را و هنر ما را قبول کند.»
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
در این نمایشگاه سهروزه، در کنار ۱۵۰ اثری هنری، ۸۴ جلد کتاب نیز به نمایش گذاشته شده است.
شماری از دختران و زنانی که اثرهای هنری شان در این جا به نمایش گذاشته شده، میگویند که برای بیان احساسات و بازیابی روحیهی ازدستدادهی شان، کوشیده اند از این راه برای حقوقی که از دختران و زنان سلب شده، دادخواهی کنند.
حسنا اسلمی که دو تابلوی نقاشیاش در نمایشگاه دختران کابل، به نمایش گذاشته شده، میگوید که پس از بستهشدن دروازههای مکتب، به کارگاه نقاشی پناه برده است. «دو اثر خود را به نمایش ماندیم؛ تابلوی یک زن چادرپوش است و کبوترهای صلح رویش کشیدیم. یک هفته روی این کار کردیم. هدف مه ای است که توسط نقاشی و اثرهای هنری خود، احساس خود و دیگر همنوعهای خود را به جامعه بروز بدهم.»
فروزان حقجو، که نزدیک به هشت اثری هنریاش در این نمایشگاه به دید گذاشته شده، میگوید که در هر کارش نشان داده که هیچ محدودیتی نمیتواند استعداد او را سرکوب و بخشکاند. او، میافزاید: «هشت تابلو دارم و فقط خواستم بگم که دختران میتاننن هنرمند عالی باشند و دختران، توانایی هر کاری را دارند. با این همه محدویدتها باز هم زنان تسلیم نشده اند. تابلو سکوت و بیانگر یک دنیا حرف است.»
این نمایشگاه از سوی گالری هنری هفترنگ، برگزار شده و نقاشان دختر از سراسر کابل در آن اشتراک کرده اند.
در سالنی که نمایشگاه برگزار شده، دیده میشود که دهها شهروند از گوشههای مختلف کابل این جا آمده اند تا اثرهایی که به نمایش گذاشته شده را از نزدیک ببینند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
زهرا احمدی، بازدیدکننده از این نمایشگاه، میگوید که نقاشان این اثرها، از راه نقاشی، پیامهایی بزرگی را برای بیننده رسانده اند. «در این نمایشگاه، یک احساس خوب گرفتم از این که دست کاری و هنر دختران را دیدم. برای بازشدن محدودیتها است بیشتر نقاشیها بازگوکنندهی پیامهای اینها است.»
در سوی دیگر، اشتراککنندگان در نمایشگاه هنری دختران کابل، از نبود بازار فروش برای اثرهای شان و نداشتن حمایت از سوی حکومت گلایه دارند.
در دو سال گذشته، محدودیتهای زیادی روی حضور زنان در جامعه وضع شده که آنها را به لحاظ روانی و مادی در شرایط دشواری قرار داده است؛ چیزی که در کنار دیگر محدودیتهای پساجمهوری، وضعیت هنر نقاشی را نیز دچار دگرگونی کرده و بازار تولید و فروش تابلوهای نقاشی را نیز از رونق انداخته است.