شماری از خبرنگاران در بلخ، میگویند که برخورد دوگانهی مسئولان محلی این ولایت با رسانههای تصویری و شنیداری، سبب شده است که در هنگام نیاز به اطلاعات دسترسی نداشته باشند.
فریدالله (نام مستعار)، خبرنگار محلی در بلخ، میگوید: «مشکلات این است که ما دسترسی به اطلاعات نداریم. متأسفانه تفاوت رسانه است که اینها رسانههای تصویری را در برنامهها دعوت میکنند؛ اما رسانههای شنیداری و چاپی و خبرگزاریها را در برنامهها دعوت نمیکنند و در قسمت شریکسازی اطلاعات هم، همکاری شان با رسانههای تصویری بیشتر است و به ما اصلاً اطلاعات را شریک نمیکنند.»
سجاد موسوی، خبرنگار «خبرگزاری صدای افغان» در بلخ، نیز میگوید: «در بلخ هم به عنوان یک زون مشکلات زیاد است و خبرنگاران با مشکلات مواجه میشوند. این مشکلات شامل کاهش حق دسترسی به اطلاعات و کمتوجهی است و هرازگاهی رسانههای تصویری را نسبت به رسانههای شنیداری اولویت میدهند.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
مسئولان برخی از رسانهها در بلخ، با تأکید بر حق دسترسی یکسان به اطلاعات، میگویند که مسئولان محلی بایستی بدون توجه به نوعیت رسانه، با آنها همکاری کنند.
سیدمحمد یزدانپرست، مسئول «رادیو نهاد» در بلخ، در این باره میگوید: «نمونه میگویم که زمانی که فرمانده پلیس بلخ به شهر رفت، رسانههای تصویری همراهش بود و زمانی که رییس اطلاعات و فرهنگ جهت بازسازی خانقاه پدر مولانا به ولسوالی بلخ رفت و زمانی که هر برنامهی دیگر برگزار میشود، به رسانههای دیداری ترجیح داده میشود. ما از مسئولان میخواهیم که سهولتها را به رسانهها فراهم کنند.»
در همین حال، حیاتالله مهاجر فراهی، معین امور نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ، میگوید که خبرنگاران و رسانهها در صورت روبهروشدن با برخورد دوگانه از سوی مسئولان محلی، میتوانند برای درج شکایت به کمیسیون تخطی رسانهها مراجعه کنند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
او میافزاید: «خبرنگاران با چنین مورد که برمیخورند، به کمیسیون تخطی رسانهها مراجعه کنند و نیز ما به همهی سخنگویان هدایت دادهایم که اطلاعات را به موقع به دسترس خبرنگاران قرار بدهند.»
گفتنی است که پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، نُه رسانهی دیداری و ۱۲ رسانهی شنیداری در بلخ از نشرات باز مانده اند.