شماری از خبرنگاران در کشور از دسترسینداشتن به اطلاعات انتقاد میکنند و میگویند که با رویکارآمدن امارت اسلامی، دسترسی آنان به اطلاعات کمتر شده است.
فرخنده محبی، خبرنگار در کابل به سلاموطندار میگوید، با آنکه در حکومت پیشین نیز در زمینۀ دسترسی به اطلاعات مشکلاتی وجود داشت؛ اما با رویکارآمدن امارت اسلامی مشکلات خبرنگاران دو برابر شده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
شیرشاه رسولی، خبرنگار دیگری در کابل میگوید، دو سه نفری را که امارت اسلامی بهعنوان سخنگو معرفی کرده است، برای پاسخگویی به رسانهها کافی نیست. این خبرنگار تأکید میکند که دسترسی خبرنگاران به اطلاعات نسبت به ماههای گذشته دشوار و اندک شده است.
او میافزاید، «متأسفانه دسترسی به اطلاعات نسبت به دو ماه پیش بیشتر از هر زمانی دشوار شده که یکی از دلایل بزرگ آن محدودبودن دسترسی به منابع حکومتی است؛ یعنی حکومت کنونی تنها یکی دو سه نفر را سخنگوی رسمی دارد و در بیشتر وزارتخانهها هنوز سخنگوی معرفی نشده و در وزارتخانههایی که معرفی شدهاند، جز یک وزارت دیگرهایش اصلاً سخنگو ندارد که دسترسی رسانهها و خبرنگاران به آنها دشوار است.»
محمدیاسین جویا، یکی دیگر از خبرنگاران نیز میگوید که امارات اسلامی باید سخنگویان وزارتخانهها را معرفی کند تا خبرنگاران بتوانند زودتر به اطلاعات دسترسی پیدا کنند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
با این حال، جواد سارگر، عضو کمیسیون فرهنگی امارت اسلامی با تأیید مشکلات خبرنگاران میگوید که کار روی تعیین سخنگویان جریان دارد و بهزودی مشکلات خبرنگاران حل خواهد شد.
گزارش تازۀ کمیتۀ مصونیت خبرنگاران افغان نشان میدهد که با رویکارآمدن امارت اسلامی میزان دسترسی به اطلاعات در کشور کاهش یافته است.