یان اگلند، دبیرکل شورای مهاجران ناروی، گفته که در سفرش به افغانستان، با شماری از اعضای حکومت امارت اسلامی دیدار و بر بازگشت زنان و دختران به کار و آموزش تأکید کرده است.
او در رشتهتویتهایی، نوشته است که بازداشتن زنان و دختران از کار و آموزش، سبب میشود که ۶۰۰ هزار کودک از آموزش محروم و ۱۴ میلیون افغان از دیگر پیامدهای مخرب ادامهی بازماندن زنان از کار، متأثر شوند.
دبیرکل شورای مهاجران ناروی، افزوده است که در صورت ادامهی بازماندن زنان از کار در مؤسسههای غیردولتی از سوی امارت اسلامی، شش میلیون شهروند افغانستان در معرض قحطی قرار خواهند گرفت.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در همین حال، نصیراحمد رشتیا، آگاه مسائل اقتصادی، با اشاره به گسترش فقر در میان شهروندان، میگوید: «امیدواریم این آمار دقیق باشد و در پهلوی آن، به دور از ملاحظات سیاسی باشد؛ اما این را قبول داریم که وضعیت بشری از لحاظ اقتصادی، نگرانکننده است و این وضع، محصول سالهای قبل نیز است.»
با این حال، عبدالرحمان حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد، به سلاموطندار میگوید که آمار ارائهشده از سوی دبیرکل شورای مهاجران ناروی، مورد تأیید حکومت نیست و افزایش ناداری نیز ناشی از میزان زیاد بیکاری در جامعه است.
او میافزاید: «آمار و ارقامی را که اینها ارائه میکنند، ما تأیید نمیکنیم. افزایش فقر به دلیل نبود کار است که علت آن، داخلی و خارجی است. جامعهی جهانی، نباید برخلاف پالیسی سازمان ملل متحد، کمکهای خود را سیاسی کند.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
از سویی هم، بهمن یوسفی، استاد دانشگاه و پژوهشگر مسائل اقتصادی، با اشاره به وضعیت بد انسانی در افغانستان، میگوید که آمار نهادهای بینالمللی، بر اساس پژوهشهای میدانی ارائه شده و واقعی است.
او میافزاید: «نهادهای بینالمللی که آمار میدهند، بسیار دقیق است و اینها هیچ وقت هوایی گپ نمیزنند. بدون آن هم، ما میبینیم که وضعیت بشری در افغانستان فاجعهبار است. اگر وضعیت این طور ادامه پیدا کند، فاجعهی بشری اتفاق خواهد افتاد.»
گفتنی است که در پیوند به بازداشتن زنان از آموزش و کار در نهادهای غیردولتی داخلی و خارجی، شماری از سازمانهای امدادرسان فعالیت شان در افغانستان را متوقف کرده اند؛ چیزی که نگرانی از شکلگیری فاجعهی انسانی را در این کشور افزایش داده است.