محصولات مالی اسلامی صندوق وجهی انکشاف زراعتی، امروز (یکشنبه، ۲ دلو) در برنامهای با حضور مقامهای بلندپایهی امارت اسلامی، گشایش یافت.
در این برنامه، عطاءالله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، میگوید که افغانستان با وجود داشتن منابع طبیعی بیشمار، در بخش کشاورزی دستآوردی ندارد و تلاشهای این وزارت نیز برای رشد کشاورزی تا کنون بسنده نبوده است.
سرپرست وزارت زراعت، میافزاید: «در بخش زراعت، هیچ گونه دستآوردی نداریم، دهاقین ما به امکانات مدرن و پیشرفته دسترسی ندارند و متأسفانه مردم افغانستان عقبمانده میباشد.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، هم در این برنامه میگوید: «از امیرالمؤمنین، رییسالوزرا و کابینه میخواهم که نسبت به هر چیز دیگر به بخش زراعت، آبیاری و مالداری توجه کنند.»
مقامهای امارت اسلامی، با تأکید بر سرمایهگذاری در بخشهای مختلف به ویژه بخش کشاورزی، میگویند که در این راستا آماده اند هر گونه تسهیلات و تضمینها را به سرمایهگذاران مهیا کنند.
عبدالسلام حنفی، معاون دوم رییسالوزرا، میگوید: «در حال ازبینبردن بوروکراسی از همه ادارات هستیم و کارهای اداری و گرفتن جواز را به تاجران ملی و بینالمللی تسهیل میبخشیم.»
امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه، نیز در این برنامه میگوید: «از سفارتخانهها خصوصاً کشورهای همسایه میخواهیم که در بخش زراعت و بازاریابی به محصولات و دیگر سهولتها در این بخش، با ما همکار باشند.»
در همین حال، نمایندهی سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) در افغانستان، نیز در این برنامه بر اهمیت تقویت سکتور کشاورزی افغانستان تأکید دارد.
سیمبریتس چیزاری، معاون این سازمان در افغانستان، میگوید: «زراعت در افغانستان بخش مهم اقتصادی را تشکیل میدهد و تولید محصولات خوب و باکیفیت، ظرفیت بهینهی مهم بخش زراعت است.»
این در حالی است که از طریق صندوق وجهی انکشاف زراعتی که امروز بخش محصولات مالی اسلامی آن گشایش یافت، سالانه تا یک میلیون افغانی قرضهی بدون سود به کشاورزان به منظور تقویت کار آنها داده خواهد شد.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
عبدالقهار ادریس، سرپرست بانک مرکزی افغانستان، میگوید: «بر اساس مرابحه و وکاله این صندوق در حال حاضر به پروژههای خرد و متوسط و متشبثات تمویلات فراهم میکند. این صندوق در آینده خواهد توانست که از راه مرابحه و مضاربه تمویلات بیشتر به جامعه عرضه بدارد.»
عبدالغفار غفوری، رییس صندوق وجهی انکشاف زراعتی، در این باره میگوید: «صندوق انکشاف زراعتی با ایجاد سهولتها در بخش زراعت به رشد اقتصادی سهم فعال میگیرد و بخش زراعت و دهاقین را همکاری تخنیکی میکند.»
گفتنی است که از طریق صندوق وجهی انکشاف زراعتی از زمان تأسیس آن در ۲۰۱۰ تا کنون، بیش از ۱۱ میلیارد افغانی به کشاورزان قرضه توزیع شده است.