امارت اسلامی در واکنش به اظهارات نیکولای پلوتنیکوف، رییس مرکز اطلاعات علمی و تحلیلی آکادمی علوم روسیه، میگوید که خواهان ایجاد تنش با هیچ کشوری نیست و بر اساس محاسبهی خود، نیازهای امنیتی افغانستان را تأمین میکند.
پلوتنیکف که در نشستی زیر نام «چشمانداز آیندهی افغانستان؛ نقش ایران و روسیه» در تهران، پایتخت ایران سخنرانی میکرد، افزایش تشکیلات نظامی امارت اسلامی را نگرانکننده خوانده است.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
پلوتنیکوف در این نشست، گفته است: «دولت طالبان چرا باید همه درآمدهای خود را صرف تقویت ظرفیت نظامی خود کند؟ آیا در صدد فعالیتی بر ضدهمسایگان خود است. آنها، میگویند که در حال مبارزه با تولید مواد مخدر استند و هیچ گونه انتقال موادی وجود ندارد؛ اما واقعیت این است که کاشت کوکنار ادامه دارد و حتا روند آن، رو به کاهش نیست.»
بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، گسترش تشکیلات نظامی را تلاشی برای برطرفکردن نیازهای امینتی افغانستان، میداند و تأکید میکند که حکومت به دنبال تنش با هیچ کشوری نیست. او، میافزاید: «اگر هر قدر نیرو و هر قدر تشکیلات امنیتی داشته باشیم که به نیازمندی کشور ما مهم باشد، او را ما عملی میکنیم. نمیخواهیم با هیچ جناحی و هیچ کشوری در تنش باشیم.»
کریمی، همچنان میگوید که امارت اسلامی در بارهی منع کاشت مواد مخدر نیز فرمانی را صادر کرده و «در تمام موارد پیشرفتها و دستآوردهای قابل ملاحظهای داریم.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در همین حال، شمشادعزیز کاظمی، پژوهشگر امنیت ملی، میگوید که کشورهای منطقه، وجود یک دولت مقتدر در افغانستان را به نفع خود نمیبینند. او، ادامه میدهد که اگر با نگاه واقعگرایانه، به موضوع گسترش تشکیلات نظامی امارت اسلامی بنگریم، ایجاد یک دولت قدرتمند همراه با ارتش و استخبارات قوی در افغانستان، به سود شماری از کشورهای منطقه نیست؛ زیرا این کشورها، میخواهند با ضعیفبودن حکومت افغانستان، خواستهای سیاسی شان را بر این کشور تحمیل کنند.
محمود اضطرابی، استاد روابط بینالملل، میگوید که کشورهای منطقه بر اساس منافع خود، خواهان شکلگیری حکومتی در افغانستان استند که دنبالهرو آنها باشد.
وزارت دفاع امارت اسلامی، چندی پیش اعلام کرده بود که میخواهد ارتش ۱۵۰هزارنفری را برای حراست از تمامیت ارضی و تأمین امنیت در افغانستان تشکیل دهد.