مسئولان در وزارت صنعت و تجارت، میگویند که اعضای کابینه با طرحی که از سوی این وزارت برای ترانزیت مواد نفتی و گاز مایع ترکمنستان به پاکستان از راه افغانستان آماده شده بود، موافقت کرده است.
آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت، به سلاموطندار میگوید که در مرحلهی نخست این طرح برای شش ماه به گونهی آزمایشی اجرا خواهد شد و در جریان این مرحله تأثیر آن روی بازار داخلی افغانستان سنجیده شده و سپس برای عملیسازی دایمی آن اقدام خواهد شد.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
سخنگوی وزارت صنعت و تجارت، هرچند در بارهی حق ترانزیت افغانستان از صادرات مواد نفتی و گاز مایع ترکمنستان چیزی نمیگوید، اما تأکید میکند که ترانزیت نفت و گاز از راه افغانستان، سبب افزایش درآمد ملی و فعالشدن بخش ترانسپورت میشود و زمینهی اشتغال را به میان خواهد آورد.
آخوندزاده عبدالسلام میافزاید که این ترانزیت از سوی شرکتهای ترانسپورتی داخلی عملی خواهد شد. او میگوید: «ما در دورهی آزمایشی میخواهیم ببینیم که تأثیر منفی بر بازارهای خود ما نداشته باشد و ببینیم که چه قدر توانایی همین انتقالات را داریم. بعداً دیدیم که میتوانیم آن را همیشگی میسازیم.»
حکومت امارت اسلامی در حالی از توافق در بارهی ترانزیت مواد نفتی و گاز مایع از ترکمنستان به پاکستان از مسیر افغانستان خبر میدهد که افغانستان سیستم ترانسپورتی منظم ندارد و در کنار این خرابی راههای مواصلاتی کشور به ویژه در زمستان، چالشهایی را به میان آورده است.
عبدالنصیر رشتیا، آگاه مسائل اقتصادی، میگوید که در صورت ازمیانبرداشتن این چالشها از سوی حکومت، افغانستان میتواند زمینهی بهتری را برای ترانزیت کالاهای بازرگانی کشورهای همسایه به دیگر کشورها فراهم کند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
او میافزاید: «اگر حکومت تلاش بکند؛ چون فعلاً توانایی و پول این را هم دارد که در این راستا پروژههای کوچک را حرکت بدهد. اگر تعاملات با کشورهای همسایه بیشتر شود و این کشورها پروژهی خط آهن را تسریع ببخشند و بیشتر ما بتوانیم خط آهن را تطبیق بکنیم، این بیشتر به نفع افغانستان تمام میشود.»
با این همه، مسئولان در وزارت صنعت و تجارت از جریان ترانزیت کالاهای پاکستان و هند از مسیر افغانستان به آسیای میانه نیز خبر میدهند و میگویند که هماکنون ترانزیت کالاهای بازرگانی پاکستان و هند از راه افغانستان جریان دارد.