مدیرکل امور مهاجرین و اتباع خارجی کرمانشاه ایران، به تازگی با تأکید بر اجراییشدن طرح شناسایی، بازداشت و اخراج مهاجران افغان بیمدرک، گفته است که همهی آنها به صورت کامل از ایران، اخراج خواهند شد.
خبرگزاری ایسنای ایران، روز گذشته به نقل از حمزه سلیمانی، مدیرکل امور مهاجرین و اتباع خارجی کرمانشاه، گزارش داده است که اجرای هر مرحلهی این طرح، دستکم برای سه روز تا دو هفته ادامه خواهد یافت.
در همین حال، شماری از مهاجران افغان بیمدرک در ایران، میگویند که از چندی به این سو، به دلیل ترس از بازداشت و اخراج، شبوروز شان را مخفیانه میگذرانند. آنها، از حکومت ایران، میخواهند که اخراج اجباری مهاجران افغان بیمدرک را متوقف کند.
محب الله، مهاجر افغان در ایران، میگوید: «خواست ما این است که اخراج اجباری مهاجران بدون مدرک افغان را متوقف کنند تا آنها بتوانند که برای خود و خانوادههای شان کار کنند.»
جان آغا، دیگر مهاجر افغان نیر، میگوید: «ما میخواهیم که برای ما مدرک داده شود. در این جا مانند یک زندانی استیم و اگر برویم به بیرون از کارخانه بازداشت و اخراج میشویم.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
همهروزه هزاران تن از طریق گذرگاههای مرزی با ایران در هرات و نیمروز، داوطلبانه یا به گونهی اجباری به افغانستان بازگشت میکنند.
دفتر همآهنگکنندهی کمکهای انساندوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا)، به تازگی گفته است که از آغاز سال روان میلادی تا اکنون، ۸۲ هزار و ۹۰۰ مهاجر افغان از ایران به افغانستان بازگشته اند که ۴۳ درصد آنها کودکان اند.
اوچا، افزوده که رقم برگشتکنندگان افغان از ایران در مقایسه به سال گذشته میلادی ۲۰ درصد افزایش یافته است.
رحیمی، باشنده هرات که سه سال گذشته برای کارگری به گونه غیرقانونی به ایران مهاجرت کرده بود، میگوید که به دلیل نداشتن مدرک قانونی به گونهی اجباری از ایران اخراج شده است. او میافزاید: «ما که از کار خانه بیرون شدیم به دلیل نداشتن مدرک توسط پلیس بازداشت شدیم و سه روز در خوابگاه بودیم؛ اذیت و لتوکوب شدیم و ما را به افغانستان فرستادند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
یما، شهروند دیگری که روز گذشته از طریق گذرگاه مرزی اسلام قلعه در هرات، به گونهی اجباری به افغانستان بازگشت داده شده است، از حکومت سرپرست میخواهد که برای جوانان به دلیل پیشگیری از مهاجرتهای غیرقانونی کارآفرینی کند. «ما از امارت اسلامی میخواهیم که زمینهی کار به مردم فراهم کنند و اگر زمینهی کار در کشور فراهم شود ما نیازی برای رفتن به کارگیری به بیرون از کشور نداریم.»
عبدالله قیومی، آمر سرحدی امور مهاجرین در گذرگاه مرزی اسلام قلعه، میگوید که در سال گذشتهی خورشیدی، بیش از نیم میلیون تن از ایران به گونه اجباری و داوطلبانه به کشور بازگشته اند.
او از حکومت ایران، میخواهد که اخراج اجباری مهاجران را متوقف کند. «خواستم ما این است که با مهاجرین برخورد نیک و حقوق آنها را رعایت کند و مطابق کنوانسیونهای بینالمللی به حقوق مهاجران احترام بگذارد.»
بر اساس آمار کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، اکنون چهار میلیون و ۵۰۰ هزار مهاجر افغان در ایران زندگی میکنند که هراز گاهی با خشونت فیزیکی روبهرو شده اند.