نشست سه‌روزه‌ی بین‌المللی آب زیر نام «کنفرانس بین‌المللی‌ آب» با شعار «آب پاک، زندگی سالم»، امروز (دوشنبه، ۶ حوت) در خیمه‌ی لویه‌جرگه در شهر کابل، از سوی وزارت تحصیلات عالی و دانش‌گاه پولی‌تخنیک آغاز شد.

این نشست به هدف مدیریت بهتر منابع آبی، تقویت آب‌های زیرزمینی، استفاده‌ی سالم از آب و پیش‌گیری از آلودگی آن، برگزار شده است.

ندامحمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی، در باره‌ی اهمیت برگزاری این نشست می‌گوید: «آب در اسلام بسیار اهمیت دارد و مدیریت آن در اسلام تأکید شده و برای مدیریت سالم آن این کنفرانس آماده شده و در آن راهکارهای مدیریت آب شناسایی می‌شود. از محققان می‌خواهیم در این باره تحقیق کنند و نتیجه‌ی این تحقیق به اداره‌های مربوطه فرستاده خواهد شد.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در این نشست، شماری از مسئولان امارت اسلامی، استادان دانش‌گاه‌های دیگر کشورها، نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی و پژوهش‌گران داخلی و بیرونی در حوزه‌ی مدیریت آب، حضور داشتند.

عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، در این نشست مدیریت پایدار و تخصصی منابع آبی را مسئولیت ملی و اساسی برای رشد اقتصادی و حفظ حقوق نسل‌های آینده عنوان کرد.

آقای برادر، در این باره می‌گوید: «افغانستان دارای منابع و ذخایر وسیع آبی است؛ اما متأسفانه در تاریخ معاصر کشور به دلیل عوامل مختلف، برخورد تخصصی و ملی با این نعمت بزرگ صورت نگرفته است. بنابراین، اکنون مسئولیت مشترک ما و شماست که از تمامی امکانات و روش‌های ممکن برای مدیریت بهتر آب استفاده کنیم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

عبدالغنی برادر، از تلاش‌های امارت اسلامی در راستای بهره‌برداری مؤثر از حقابه‌ی افغانستان نیز تأکید کرد. «امارت اسلامی در راستای بهره‌برداری مؤثر از حقابه‌ی کشور تلاش کرده و پروژه‌هایی چون حفر کانال قوش‌تپه و ساخت و بازسازی برخی بندهای آبی به عنوان نمونه‌هایی از این اقدامات است.»

در سوی دیگر، صدراعظم عثمانی، معین زراعت و مالداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در این نشست هشدار داد که افغانستان از تغییرهای آب‌وهوایی بیش‌تر متأثر شده است و اگر منابع آبی به درستی مدیریت نشود، شهروندان در آینده با مشکل جدی روبه‌رو خواهند شد. «افغانستان با تغییرات اقلیمی مواجه است و اگر آب مدیریت نشود، مردم در آینده با مشکل روبه‌رو می‌شوند و ۸۰ درصد مردم در زراعت مصروف اند و به خاطر این که آب را مدیریت کنیم، از روش‌های مختلف باید استفاده کنیم.»

در این نشست که برای دو روز دیگر نیز ادامه خواهد داشت،  ۱۳۵ مقاله‌ی علمی از سوی پژوهش‌گران داخلی و بیرونی ارائه شده است و نتایج آن پس از پایان نشست به اداره‌های مربوطه فرستاده خواهد شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: