براساس گزارشها، قرار است یک هیأت عالیرتبۀ پاکستان به ریاست موید یوسف، مشاور شورای امنیت ملی این کشور، فردا به کابل بیاید و دربارۀ مسائل مختلف با مقامهای امارت اسلامی گفتوگو کند. اما شماری از آگاهان مسائل سیاسی نسبت به نتیجۀ این سفر امیدوار نیستند.
میربتخان منگل، آگاه مسائل سیاسی، میگوید که هیأتهای عالیرتبۀ دو کشور چندین بار به کشورهای یکدیگر سفر کردهاند و در این سفرها در کنار موضوعهای تجارت و رفتوآمد آزاد میان دو کشور، روی موضوع عبور گندم کمکی هند از طریق پاکستان و بیش از ۳۲ مورد دیگر نیز موافقت شده؛ اما هنوز هیچکدام آن عملی نشده است.
میربتخان منگل که به نتیجهبخشبودن سفر هیأت پاکستانی به کابل امیدوار نیست، میافزاید که ممکن است این سفر برای کشیدهشدن سیم خاردار در امتداد خط دیورند طرح شده باشد. او میگوید: «مسألۀ اصلی خط دیورند است که آنان سیمکشی میکنند. پاکستان برای حل مشکل بهمیانآمده میخواهد اجازه بگیرد و سیمکشی را ادامه دهد.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
جاوید مومند، آگاه مسائل بینالمللی، پاکستان را به دو رویی متهم میکند و میگوید که این سفر به سود پاکستان است. او با اشاره به فرستادن نیروی انسانی متخصص از پاکستان، میافزاید که در این سفر روی همین موضوع گفتوگو خواهد شد.
آقای مومند تأکید میکند که حکومت افغانستان باید با همسایهگان سیاست متوازن در پیش گیرد. او میگوید: «ما همیشه با آنان سروکار داشتهایم. هدف این است که حالا ما میتوانیم دستگاه دیپلماتیک خود را فعال و از یک دیپلماسی فعال استفاده کنیم.»
با این حال، بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی به سلاموطندار میگوید که در این سفر دربارۀ ارتباط میان دو کشور و مسائل دیگر گفتوگو میشود.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
کریمی میافزاید: «دو طرف دربارۀ تجارت دوجانبه، مشکلات مهاجران در پاکستان و اتفاقهای نقاط صفر مرزی که در این اواخر منجر به برخورد شد و شماری از مسائل دیگر بحث و گفتوگو خواهند کرد.»
سفر هیأت پاکستان به افغانستان در حالی انجام میشود که در این اواخر ارتباطات تجاری افغانستان جدا از پاکستان با کشورهای آسیای میانه نیز افزایش یافته است. براساس آمار پخششده از سوی اتاق مشترک تجارت افغانستان و پاکستان، تجارت افغانستان با پاکستان ۲۶ درصد کاهش یافته است.