شماری از باشندگان شهر پلخمری، مرکز بغلان، به سلاموطندار میگویند که از چندی به این سو، استفاده از ظرفهای پلاستیکی و یک بار مصرف در رستورانتها و غذافروشیهای کنار جاده در این شهر، بیشتر شده است.
عبدالسمیع، باشندهی شهر پلخمری، میگوید: «قسمی که شما میبینید، در این اواخر در شهر پلخمری ظروف پلاستیکی در غذاهای داغ وقتی کارگرها برنج را میگیرند، در ظروف پارسلی میدهند که این بسیار مضر است و از مواد خام که جور میشود، پلاستیک است که به صحت بسیار مضر است. کوشش کنند استفاده نکنند و مصرف این را به حد اکثر کاهش دهند.»
محمداکبر، دیگر باشندهی شهر پلخمری، نیز میگوید: «ما از مردم شهر پلخمری میخواهیم که از ظروف یک بار مصرف و پلاستیکی استفاده نکنند، از شیشهای استفاده کنند. چه در خانه، چه در شهر و بازار، همیشه از ظروف شیشهای استفاده کنند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
با این حال، شماری از فروشندگان یخنی، جوس و صاحبان رستورانتها در شهر پلخمری، میگویند آنها ترجیح میدهند که از ظرفهای شیشهای استفاده کنند؛ اما شهروندان دوست دارند سفارش شان را در ظرفهای پلاستیکی دریافت کنند.
شفیقالله، یخنیفروش در شهر پلخمری، میگوید: «واقعاً یخنی گرم گیلاسهای پلاستیکی را گنجلک میکند، این به ما معلوم میشود؛ اما مردم خود شان میگویند به ما بینداز که عجله داریم میرویم. اگر نه ما خوش هستیم که در گیلاس شیشهای یخنی به آنها بدهیم، مصرف ما هم نمیشود. گیلاسهای پلاستیکی دانهی سه افغانی به ما تمام میشود. پلاستیک دیگر به واقعیت پاک نمیباشد.»
نصرتالله، جوسفروش در شهر پلخمری، نیز میگوید: «بوتلهای پلاستیکی را ما از کلوبها خریداری میکنیم که پاک است. روزانه ۱۵ تا ۲۰ تا مصرف میکنیم. حالا زمستان است، کسی آب زردک نمیخورد؛ چون سرد است.»
همین گونه، خالد، مالک یکی از رستوارنتها در شهر پلخمری، میگوید که رستورانتداران از سر ناچاری در سفارشهایی که برای صرف در بیرون از رستورانت داده میشود، از ظرفهای پلاستیکی استفاده میکنند.
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
پزشکان در بغلان، با خطرناکخواندن استفادهی بیمورد از ظرفهای پلاستیکی و یک بار مصرف، از شهروندان میخواهند که به جای آن از ظرفهای شیشهای و کاغذی استفاده کنند.
رفیع عارف، مسئول بخش صحت محیطی ریاست صحت عامهی بغلان، میگوید: «استفاده از پلاستیک اثرهای خیلی خطرناک و منفی بر سلامت انسانها دارد. میتوان گفت که به جای استفاده از پلاستیک از کیسههای تکهای یا کاغذی استفاده کنند. همچنان به جای گیلاسهای یک بار مصرف یا پلاستیکی در استفاده از قهوه یا چای میتوانند از گیلاسهای شیشهای استفاده بکنند. همین رقم در غذاها از ظروف پلاستیکی استفاده نکنند و از استفادهی آن اجتناب کنند.»
با افزایش رستورانتها و غذافروشیهای کنارجادهای از بیشتر از یک دهه به این سو، استفاده از ظرفهای پلاستیکی و یک بار مصرف نیز همهگیر شده است؛ اما پزشکان همواره هشدار داده اند که استفاده از ظرفهای پلاستیکی به ویژه در غذاهای داغ، یکی از عاملهای ابتلا به سرطان است.