مسئولان فدراسیون نهادهای ژورنالیستان و رسانههای افغانستان در یک گزارش تازه میگویند که براساس یافتههای این فدراسیون، از زمان رویکارآمدن حکومت سرپرست امارت اسلامی در کشور تاکنون، دستکم ۸۰ درصد از خبرنگاران زن بیکار شدهاند.
مسئولان این نهاد میزان خبرنگاران بیکارشده در یک سال پسین را نزدیک به ۵۵ درصد اعلام میکنند. محمدبشیر هاتف، سخنگوی فدراسیون نهادهای ژورنالیستان و رسانههای افغانستان، میگوید این نهاد همچنان دریافته است که در جریان یک سال گذشته دستکم ۴۰ درصد از رسانهها در کشور بسته شدهاند.
به گفتۀ مسئولان فدراسیون نهادهای ژورنالیستان و رسانههای افغانستان، مشکلات اقتصادی و وابستهگی رسانهها به نهادهای خارجی و جریانهای سیاسی، از عاملهای اصلی بستهشدن رسانههاست.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
با این حال، مسئولان شماری از رسانهها با اشاره به محدودیتهای وضعشده در برابر کار خبرنگاران از سوی حکومت سرپرست امارت اسلامی، خواهان برداشتهشدن این محدودیتها اند.
عصمتالله نیازی، مسئول بخش خبر یکی از رسانهها، میگوید: «بانوان خبرنگار چه در اسکرین/پرده هستند و چه در بیرون به ساحه میروند، با محدودیتها و مشکلات روبهرو اند.»
اسدالله شریفی، مسئول بخش خبر یکی دیگر از رسانهها، نیز میگوید: «حکومتها میتوانند با رسانهها دو نوع دید داشته باشند، یکی دید رقیب و یکی هم دید رفیق. به اصطلاح عامیانه، مسئولان امارت اسلامی باید با رسانهها رفیق شوند.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در همین حال، مسئولان امارت اسلامی از تلاشهایشان برای رفع چالشهای رسانهها اطمینان میدهند. مسئولان در وزارت اطلاعات و فرهنگ اطمینان میدهند که آنان قانون رسانههای همهگانی را که از سوی حکومت سرپرست نافذ اعلام شده است، بهطور درست عملی میکنند.
خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، میگوید: «مواردی که از طرف ما نیاز به وضاحت داشته باشد یا هم از طرف رسانهها نیاز به وضاحت باشد، باید به سر میز بنشینیم و سوءتفاهمها را حل کنیم.»
این در حالیست که حکومت سرپرست امارت اسلامی از فعالیت مجدد کمیسیون تخطی رسانهها پس از یک سال توقف خبر داده است. با این حال، نهادهای پشتیبان رسانهها و مسئولان رسانهها خواهان آغاز دوبارۀ فعالیت کمیسیون دسترسی به اطلاعات نیز هستند.