در ادامه‌ی روند اخراج مهاجران افغان از ترکیه، رسانه‌های این کشور، یک‌شنبه، ۲۰ حمل، گزارش داده که در دو روز نخست هفته‌ی روان، ۳۶۵ شهروند افغانستان به دلیل اقامت غیرقانونی در ترکیه، از این کشور اخراج شده اند. از سویی هم، شماری از مهاجران اخراج‌شده از ترکیه، می‌گویند که در هنگام بازداشت و بودن در زندان، سربازان ترکیه آنان را لت‌وکوب و سپس به اجبار به افغانستان، بازگشت داده اند.

سجاد، یکی از مهاجران اخراج‌شده از ترکیه که اکنون در کابل زندگی می‌کند، می‌گوید که همه‌ی سرمایه‌اش را برای رسیدن به ترکیه، هزینه کرده بود و اکنون به دلیل بی‌کاری، با ناداری دست‌وگریبان است. او می‌افزاید: «به خاطر مشکلات اقتصادی، مجبور شدیم به ایران و سپس به ترکیه برویم. سختی‌های راه زیاد بود؛ سرما بود و سربازان ما را بسیار لت‌وکوب کردند و پس از پنج ماه تلاش، از مرز ترکیه گذشتیم. شش ماه در ترکیه بودیم که پلیس ما را بازداشت کرد و پس از آن، بازگشت دادند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

حارث، شهروند دیگری که اخیراً از ترکیه اخراج شده است و اکنون در ایران به سر می‌برد، می‌گوید که با وجود مشکلات فراوان و تحمل گرسنگی و تشنگی، خود را به ترکیه رساند؛ اما دوباره اخراج شد. او می‌افزاید: «ما تقریباً ۱۵ روز در کمپ/اردوگاه بودیم که با مشکلات فراوان روبه‌رو شدیم. آب‌ و غذای درست نمی‌دادند و رفتار شان با مهاجران بسیار زشت بود. حتا تا جایی که یک بار شب و یک بار صبح، با چوب ما را لت‌وکوب می‌کردند و سپس ما را به گونه‌ی اجباری اخراج کردند.»

در روی دیگر خشونت در برابر مهاجران، شماری از مهاجران افغان که اکنون در ترکیه به سر می‌برند، می‌گویند که از چندی به این سو، نمی‌توانند در شهرها به گونه‌ی آزادانه رفت‌وآمد کنند.

راشد، شهروندی که به گونه‌ی غیرقانونی در ترکیه اقامت دارد، می‌گوید که از ترس بازداشت‌نشدن از سوی پلیس، نمی‌تواند از محل کارش بیرون شود. او می‌افزاید: «هیچ چیزی برای ما مهیا نیست و فقط باید کار کنیم. حتا نمی‌توانیم به خود سیم‌کارت بگیریم، به شفاخانه برویم؛ یعنی هر جایی که بخواهیم برویم، باید به گونه‌ی قاچاق برویم. اکنون محدودیت‌ها دو تا سه برابر شده است. خودم از ترس، شبانه کار می‌کنم و هیچ به بیرون نمی‌روم.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

با این حال، مسئولان در وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، از دولت ترکیه می‌خواهند که با شهروندان افغانستان، بر اساس قوانین جهانی مهاجرت برخورد کند. عبدالمطلب حقانی، سخن‌گوی این وزارت، می‌گوید: «خواست ما از افغان‌هایی که به کشورهای دیگر می‌روند، این است که باید تلاش کنند به گونه‌ی قانونی بروند. از دولت ترکیه می‌خواهیم با مهاجران، به ‌گونه‌ی نیک و طبق قوانین جهانی، برخورد کند.»

بیش‌تر شهروندان افغانستان که به گونه‌ی غیرقانونی در ترکیه زندگی می‌کنند، آنانی اند که به هدف تأمین نیازهای مالی خانواده‌های شان، برای کارگری به این کشور رفته و ناچار اند تا زمان اخراج، بار سختی زندگی در ترکیه را به دوش بکشند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: