بخش مراقبت‌های ویژه‌ی بیماران مبتلا به سوءتغذیه در شفاخانه‌ی ولایتی غور پر از کودکان است که به دلیل ناداری و هم‌چنان پایین‌بودن سطح آگاهی خانواده‌ها از ابتلای کودکان شان به سوءتغذیه، از بخش‌های مختلف شهر فیروزکوه و ولسوالی‌های این ولایت، به این شفاخانه آورده شده اند.

زهرا و زینب، دو تن از مادرانی که حدود یک هفته می‌شود کودکان خود را برای درمان به شفاخانه‌ی ولایتی غور آورده اند، می‌گویند که ناداری از علت‌های مبتلاشدن کودکان شان به سوءتغذیه است.

زهرا می‌‌گوید: «طفل من خیلی ضعیف است. وقتی که این‌ جا آمدم، دیدند و گفتند که خیلی وضعیت آن خراب است؛ باز بستر کردند و پنج شب است که بستر است؛ هیچ اشتها نداشت به همین خاطر بستر کردند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

زینب نیز می‌‌گوید: «طفل من بسیار ضعیف است، مریض است و مشکل دارد. در منطقه‌ی ما داکتر/پزشک نیست که کودک خود را پیش داکتر ببریم. کلینیک نداریم؛ در قریه‌ی ما خشک‌سالی است به این جا آوردم. داکترها به او شیر می‌دهند و کمک می‌کنند.»

آگاهان امور صحی در غور نیز، دلیل مبتلاشدن کودکان به سوءتغذیه را ناداری، گسترش برخی از بیماری‌ها چون سرخکان، اسهالات و نیز آگاهی‌نداشتن خانواده‌ها از تغذیه با شیر مادر، عنوان می‌کنند.

محمدموسا الفت، متخصص بیماری‌های کودکان در غور، می‌گوید: «مریض‌هایی که به بخش سوءتغذیه مراجعه می‌کنند، تنها سوءتغذیه نیستند؛ بل که اختلالات زیادی دارند. اختلالات معده دارند،‌ اختلالات تنفسی و دیگر اختلالات دارند یا مریض‌هایی که مصاب به سرخکان شده، بعد می‌آید به سوءتغذیه مراجعه می‌کنند… مریض‌ها زمانی مراجعه می‌کنند که تقریباً‌ در مرحله‌ی نهایی است.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

از سویی هم، مسئولان در ریاست صحت عامه‌ی غور، می‌گویند که در جریان نُه ماه سال روان خورشیدی ۲۲ کودک مبتلا به سوءتغذیه تنها در شفاخانه‌ی ولایتی این ولایت جان باخته و بیش از ۷۰۰ تن دیگر نیز، به این بیماری مبتلا شده اند.

عبدالاحمد نوری،‌ معاون ریاست صحت عامه‌ی غور، به سلام‌وطندار می‌‌گوید: «طی نُه ماه سال ۱۴۰۲ تعداد واقعات بسترشده ۷۶۹ تن بود‌. متأسفانه از بین ۷۶۹ تن، ۲۲ تن فوتی داشتیم، اما در سال گذشته تعداد بسترشدگان ما ۶۹۰ تن بود و در کامل سال تعداد فوت‌شده‌ها ۲۰ تن بود. نظر به این آمار، در مقایسه با سال پار متأسفانه گراف تعداد واقعات سوءتغذیه، افزایش را نشان می‌دهد.»

مسئولان در ریاست صحت عامه‌ی غور، هم‌چنان می‌گویند که بیش‌تر از یک سال می‌شود مسئولیت بخش مراقبت‌های ویژه‌ی کودکان مبتلا به سوءتغذیه‌ی این شفاخانه را یک نهاد خارجی برعهده گرفته است و تلاش می‌کند در هم‌آهنگی با مؤسسه‌ها و راه‌اندازی کارزارهای آگاهی‌دهی و واکسین‌ها، از گسترش بیش‌تر این بیماری پیش‌گیری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *