سازمان حفاظت از کودکان اعلام کرده است که تنها در ماه دسامبر سال گذشته، ۱۳۵ کودک در افغانستان به‌دلیل بیماری سینه‌‌بغل/ذات‌الریه و سوءتغذیه در شفاخانه یا در مسیر راه جان باخته‌اند.

این سازمان امروز با پخش گزارشی گفته است که براساس بررسی‌های انجام‌شده، بیش از نیمی از خانواده‌ها در افغانستان در سه ماه پسین مراقبت‌های صحی را که به آن نیاز داشتند، دریافت نکرده‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

بربنیاد گزارش، حدود ۶۰ درصد از کسانی که نتوانسته‌اند مراقبت‌های صحی دریافت کنند، گفته‌اند که پولی برای پرداخت آن ندارند. هم‌چنان ۳۱ درصد دیگر گفته‌اند که تنها در صورتی به کلینیک مراجعه می‌کنند که بیماری زنده‌گی‌شان را تهدید کنند.

سازمان حفاظت از کودکان افزوده است که موارد بیماری سینه‌بغل در افغانستان برای کودکانی که در معرض گرسنه‌گی قرار دارند رو به افزایش است. به گفتۀ این سازمان، فروپاشی نظام صحی افغانستان که ناشی از بسته‌شدن دارایی‌های مالی و قطع کمک‌ها به این کشور ست، هزینه‌های مرگ‌باری را برای کودکان به هم‌راه دارد.

یک تن از داکتران یک شفاخانه در شمال افغانستان به سازمان حفاظت از کودکان گفته است که او هرگز این میزان موارد سینه‌بغل کودکان و سوءتغذیۀ شدید را ندیده است. به گفتۀ او، ۱۳۵ کودک در ماه دسامبر در این بیمارستان جان خود را از دست داده‌اند که بسیار این کودکان با بیماری سینه‌بغل مبارزه می‌کردند و ۴۰ کودک به سوءتغذیه شدید دچار بودند.

سازمان حفاظت از کودکان در گزارش تأکید کرده است که کلنیک‌ها در سراسر کشور به‌دلیل پرداخت‌نشدن حقوق کارمندان صحی تعطیل شده‌اند، به این دلیل زمانی که کودکان بیمار نیاز به درمان دارند، با درهای بسته و داروخانه‌های خالی روبه‌رو می‌شوند. این سازمان از جامعۀ بین‌المللی خواسته است که «قفل بودجۀ حیاتی» افغانستان را باز کند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

پیش از این نیز، کمیتۀ بین‌المللی نجات، با پخش گزارشی گفته بود‌ که نظام صحی افغانستان در معرض فروپاشی قرار دارد و انتظار می‌رود بیش از ۹۰ درصد از مرکزهای صحی این کشور بسته شوند.

در گزارش آمده بود که با روی‌کارآمدن امارت اسلامی، بسیاری از حامیان مالی بین‌المللی، کمک‌های مالی غیربشردوستانۀ خود را به افغانستان تعلیق و میلیاردها دالر دارایی این کشور را مسدود کرده‌اند که بدون این کمک‌ها، بسیاری از مرکزهای صحی در افغانستان بسته و میلیون‌ها تن در حالی‌که با بحران گرسنه‌گی، قحطی و موج چهارم احتمالی کرونا روبه‌رو اند، از خدمات اولیه محروم شده‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: