اتحادیهی ابریشمکاران هرات پس از ۲۵ سال دوباره ایجاد شد. مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری هرات، روز پنجشنبه، ۱۰ قوس، در نشستی هدف از ایجاد دوبارهی اتحادیهی ابریشمکاران این ولایت را، رشد صنعت پیلهوری یا طلای سفید افغانستان عنوان میکنند.
شماری از ابریشمکارانی که در این نشست شرکت کرده بودند، از این اقدام مسئولان محلی هرات استقبال میکنند و خواهان توجه بیشتر مسئولان به صنعت پیلهوری اند.
جمعهخان، از ابریشمکاران در هرات، با داشتن ۴۰ سال پیشینهی کار در بخش صنعت پیلهوری، میگوید که هماکنون پنج جعبه کرم ابریشم دارد و اگر به این صنعت توجه شود، رشد بیشتری میکند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
این کشاورز هراتی از مسئولان محلی این ولایت میخواهد که جعبههای بیشتری را برای پیلهوران هرات توزیع کنند تا آنان بتوانند سالانه تولیدات بیشتری داشته باشند.
عبدالغفور، از ابریشمکاران دیگر در هرات، میگوید که با ایجاد و رشد صنعت پیلهوری در این ولایت، زمینهی کار برای صدها تن دیگر نیز در هرات فراهم میشود.
این ابریشمکار هراتی، میافزاید: «ما ابریشمکاران چهار تا پنج ماه میشود که به خاطر زندهنگهداشتن صنعت پیلهوری با مسئولان ریاست زراعت بخش پیلهوری گفتوگو کردیم و مورد حمایت قرار گرفتیم و امروز شاهد افتتاح اتحادیه هستیم.»
ابریشمکاران هراتی، میگویند که در گذشته جعبههای کرم ابریشم را از ولایت بغلان خریداری میکردند و پرورش میدادند، اما اکنون تمام جعبهها از کشور چین وارد میشود و دولت مسئولیت دارد تا در راستای زندهکردن کرم، پرورش کرم ابریشم و تبدیل مواد خام به مواد پختهی آن، کارهای بنیادی را با پیلهوران هرات انجام دهد.
در همین حال، مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری هرات، از تلاشها برای مدرنسازی شیوهی پرورش صنعت پیلهوری و توزیع جعبههای بیشتری برای کشاورزان این ولایت، سخن میگویند.
پیرمحمد حلیمی، رییس زراعت، آبیاری و مالداری هرات، میگوید که این ولایت در کنار تجارت همچنان رشد خوبی در عرصهی زراعت نیز داشته است.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
آقای حلیمی، از سازمانهای غیردولتی در هرات میخواهد که در توسعه و رشد صنعت پیلهوری با کشاورزان و ریاست زراعت این ولایت همکاری نزدیک داشته باشند.
صنعت ابریشم در هرات پیشینهی ۶۰۰ ساله دارد و از زمانههای قدیم هراتیان به این صنعت رو آورده اند. صنعت ابریشم یا پیلهوری به طلای سفید افغانستان نیز مشهور است که از آن در ساخت چپن، پتو، دستمال و رختهای ابریشمی استفاده میشود.
کرم ابریشم از برگ درختان توت تغذیه میکند و در اوایل بهار، بهترین فصل پرورش این کرم عنوان شده است.