شماری از دانش‌آموزان مکتب‌های هرات از کم‌بود کتاب‌های درسی و آموزگار در این ولایت شکایت دارند. به گفتۀ این دانش‌آموزان، همه‌ساله به تعداد اندکی از دانش‌آموزان کتاب‌های درسی توزیع می‌شود، اما بخش بزرگی از آنان ناگزیر اند کتاب‌های درسی را از بازار بخرند.

این دانش‌آموزان می‌افزایند که بیش‌تر خانواده‌ها توانایی خریداری کتاب‌های درسی را ندارند و ناگزیر اند سال آموزشی را بدون کتاب‌های درسی به پایان برسانند. سونیتا، دانش‌آموز صنف دهم در یکی از مکتب‌های شهر هرات است. او ام‌سال از مجموع ۱۵ ‌مضمون، ۲ کتاب دریافت کرده است. به گفتۀ او، سال گذشته نیز ۳ کتاب برایش رسیده بود و ام‌سال نیز ناگزیر است متباقی کتاب‌های درسی‌اش را از بازار بخرد.

دانش‌آموزان مکتب‌های هرات می‌گویند که بیش‌تر خانواده‌ها توانایی خریداری کتاب‌های درسی را ندارند و ناگزیر اند سال آموزشی را بدون کتاب‌های درسی به پایان برسانند.

سروش و عزیزه، دو تن دیگر از دانش‌آموزان مکتب‌های هرات نیز از کم‌بود کتاب‌های درسی و آموزگار نگرانی می‌کنند و می‌گویند که همه‌ساله ۴ تا ۵ دانش‌آموز کتاب دریافت می‌کنند و متباقی کتاب دریافت نمی‌کنند. آنان از دولت به‌ویژه ریاست معارف این ولایت می‌خواهند که به مشکل کم‌بود کتاب‌های درسی دانش‌آموزان رسیده‌گی کند.

فعالان مدنی در هرات نیز با انتقاد از وزارت معارف می‌گویند که از سه سال به این‌سو هیچ کتاب تازۀ درسی به این ولایت فرستاده نشده است.

شماری از دانش‌آموزان مکتب‌های هرات از کم‌بود کتاب‌های درسی و آموزگار در این ولایت شکایت دارند.

سیداشرف سادات، فعال مدنی در هرات به سلام‌وطندار می‌گوید، کم‌بود کتاب‌های درسی یک‌ چالش بزرگ در مکتب‌های مرکز و ولسوالی‌های این ولایت است که با وجود دادخواهی‌های زیاد آنان، هنوز وزارت معارف به این مشکل رسیده‌گی نکرده است. به گفتۀ او، تاریخ کتاب‌های درسی سه‌ساله است و اکنون کتاب‌های ناچیزی هم که به دانش‌آموزان توزیع شده، فرسوده شده است.

زکریا رحیمی، رئیس معارف هرات کم‌بود آموزگار و کتاب‌های درسی صنف‌های چهار تا دوازدهم در این ولایت را تأیید می‌کند، اما می‌گوید که قرار است تا هفتۀ نخست ماه ثور سال جاری ۵ میلیون جلد کتاب از سوی وزارت معارف به این ولایت برسد و این مشکل حل خواهد شد. رئیس معارف هرات کم‌بود آموزگار را مشکل جدی می‌داند و می‌افزاید که اکنون این ولایت ۵ هزار آموزگار کم‌بود دارد.

آقای رحیمی نیز می‌گوید که سال‌های گذشته مشکل کم‌بود آموزگار را از طریق آموزگاران «حق‌الزحمه» حل می‌کردند؛ اما ام‌سال تاکنون دستور استخدام آموزگاران «حق‌الزحمه» از سوی وزارت معارف به ریاست‌های معارف داده نشده است. او تأکید می‌کند، این مشکل را به وزارت معارف اطلاع داده‌اند و این وزارت اطمینان داده است که به‌زودی این مشکل حل خواهد شد.

این نگرانی‌ها در حالی‌ست که در آغاز سال آموزشی ۱۴۰۰ مسئولان ریاست معارف هرات گفتند ام‌سال بیش‌ از ۵۰ هزار دانش‌آموز جدید وارد مکتب‌های این ولایت خواهند شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: