فضل‌احمد ۳۸ ساله؛ مردی که تنها نان‌آور خانوادۀ هشت نفری‌اش در غور است، می‌گوید که حدود دو هفته پیش هم‌زمان با متوقف‌شدن فعالیت مؤسسه‌های امدادرسان غیردولتی در این ولایت از سوی والی، بهای مواد اولیه به‌ویژه آرد و روغن در بازارهای این ولایت افزایش یافته است و او توان خرید آن را ندارد.

فضل‌احمد می‌افزاید که چند بار از سوی مؤسسه‌های امدادرسان این ولایت کمک دریافت و زنده‌گی‌اش را تاکنون سپری کرده است. او خواهان از سر گیری فعالیت مؤسسه‌های امدادرسان در این ولایت است.

او می‌گوید: «اگر آرد بگیرم روغن نمی‌شود، اگر روغن بگیرم آرد نمی‌شود. یک بوجی آرد قزاقی درجه اول را ما فعلاً ۲۵۰۰ افغانی می‌خریم، روغن پنج کیلوگرام را به ۸۵۰ تا ۹۰۰ افغانی می‌خریم. اگر حکومت باشد، به ملت خدمت کند و باید مؤسسات را بگذارد که مواد خود را به مردم توزیع کند. دو سه هفتۀ دیگر هم اگر فعالیت مؤسسات همین‌گونه متوقف بمانند، مردم فغان‌شان از دست گرسنه‌گی و بی‌کاری بلند می‌شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

از سویی هم، شماری از فعالان مدنی غور توزیع کمک‌های مؤسسه‌های امدادرسان این ولایت را به نیازمندان مؤثر می‌دانند و از مسئولان محلی غور می‌خواهند که بهای مواد اولیه را در این ولایت کنترل و با کسانی که گران‌فروشی می‌کنند، برخورد قانونی کنند.

حکمت لعلی، یک تن از فعالان مدنی ولسوالی لعل‌وسرجنگل غور، به سلام‌وطندار می‌گوید: «با متوقف‌شدن فعالیت مؤسسات در ولایت غور به‌ویژه مؤسسات امدادرسان، نرخ مواد اولیه نیز افزایش یافته است. توقع مردم از مقام‌های حکومت محلی و مرکزی این است که به مؤسساتی که در ولایت غور فعالیت دارند، اجازۀ فعالیت داده شود تا این‌که مردم صاحب کار و شغل شوند و هم نرخ مواد اولیه کاهش یابد. در غیر این صورت، احتمال فاجعه در ولایت غور وجود دارد.»

اما عبدالواحد حماس، سخنگوی والی غور، این ادعا را که بهای مواد اولیه به‌دلیل متوقف‌شدن فعالیت مؤسسه‌های امدادرسان این ولایت افزایش یافته است، رد می‌کند و می‌گوید که آنان مشکلات مردم را حس می‌کنند و در تلاش رفع آن هستند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

باشنده‌گان غور در حالی از افزایش بهای مواد اولیه در این ولایت شکایت می‌کنند که حدود ده روز پیش عبدالواحد حماس، سخنگوی والی غور، به سلام‌وطندار گفت فعالیت ۲۰ مؤسسۀ امدادرسان غیردولتی در این ولایت متوقف است و تا هدایت مقام ولایت اجازۀ فعالیت ندارند.

هنوز روشن نیست که مؤسسه‌های امدادرسان داخلی و خارجی در غور چه زمانی دوباره فعالیت‌شان را از سر می‌گیرند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: