غزنی از ولایت‌های نسبتاً محروم از رهگذر برق، آب، جاده و امنیت در چند سال پسین گفته شده است. برق وارداتی اوزبیکستان حدود چهار سال پیش، به ولایت غزنی وصل شد و برخی ساحات و مناطق پلانی شهر غزنی از این برق مستفید شدند؛ برقی که بیش‌تر وقت‌ها به‌دلیل آسیب‌دیدن پایه‌ها و لین‌ها در اثر جنگ‌ها در شاهراه کابل_غزنی، دچار پرچاوی می‌شد و وصل دوبارۀ آن روزها و حتی هفته‌ها طول می‌کشید.

باشنده‌گان بیش‌تر روستاهای شهر غزنی تا چند ماه پیش از داشتن برق دولتی محروم و مجبور بودند که در بدل هر کیلووات برق، ۶۰ افغانی را به شرکت‌های خصوصی برق‌رسانی بپردازند. اما با روی‌کارآمدن امارت اسلامی، نگرانی‌های باشنده‌گان غزنی رفع شده است و اکنون بیش‌تر باشنده‌گان این ولایت به وصل‌شدن برق دولتی به روستاها و خانه‌های‌شان علاقه‌مند شده‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

عزت‌الله وحدت، رئیس شرکت برشنای غزنی، می‌گوید که مردم از روستاهای مختلف این ولایت پول‌شان را از طریق شورا‌های اجتماعی جمع‌آوری می‌کنند و برای خرید وسایل و تجهیزات برق، دست به کار می‌شوند.

آقای وحدت می‌گوید: «تقریباً اگر بگوییم در این کار، ۱۰۰ درصد هم‌کاری مردم است. این مردم است که پیسه/پول خود را جمع و تقاضای برق کرده‌اند و تیم‌های تخنیکی/فنی ما کار خود را پیش می‌برند و همه تجهیزات را نصب می‌کنند. پس از تحولات، یکی از خوش‌بختی‌ها همین است که ما هیچ قطع لین نداریم؛ یعنی برق ما قطع نمی‌شود. اگر سابق یادتان باشد، هفته‌ها مردم برق نداشتند، اما خوش‌بختانه ما حالا ۲۴ ساعت برق داریم.»

رئیس شرکت برشنای غزنی می‌افزاید که پس از تحولات پسین، ۶۳۶ خانه از نور برق دولتی مستفید شده‌اند و تلاش‌های آن‌ها برای برق‌رسانی به ۲ هزار و ۳۶۰ خانۀ دیگر در روستاهای مختلف غزنی نیز جریان دارد و در بیش‌تر این روستاها، وسایل و امکانات برق از سوی مردم خریداری شده است.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

روستاهایی که عملاً کار برای روشن‌سازی آن جریان دارد، شامل «روستای شمس» با ۱۶۰ خانه، «روستای مغولان» با ۴۰۰ خانه، «قلعۀ اکرم» با ۲۰۰ خانه، «نوآباد» ۷۰۰ خانه، «غرب نوآباد» ۴۰۰ خانه، «اربابا و نوآباد اربابا» ۴۰۰ خانه و ساحۀ «دِه‌ خدای‌داد» با ۱۰۰ خانه می‌شود که باشنده‌گان آن از ۱۰ تا ۱۲ هزار افغانی را از هر خانه برای خرید تجهیزات جمع‌آوری کرده‌اند.

باشنده‌گان این ساحات می‌‌گویند که از روند انتقال برق به روستاهای‌شان خرسند اند و از کار دولت استقبال می‌کنند. جمعه‌خان، باشندۀ غزنی، می‌گوید: «ما قبلاً در قلعۀ پس‌حصار برق شخصی داشتیم که کیلووات ۶۰ افغانی بود، چند روز پیش برق دولتی آمده که کیلووات ۶ افغانی‌ است. ما هر خانه تقریباً ۱۰ هزار افغانی مصرف کردیم که برق در قریۀ ما آمد. خیلی خوش هستیم.»

نقیب‌الله، دیگر باشندۀ غزنی، نیز می‌گوید: «حدود یک ماه می‌شود که برق در قریۀ ما آمده، هر خانه ۳ هزار افغانی مصرف پایه و نشاندن آن شده است. در حکومت سابق هم چندین بار درخواست داده بودیم؛ اما در این حکومت کار ما عملی شد.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

نجیب‌الله، عضو شورای انکشافی یکی از روستاهای غزنی می‌گوید با آن‌که مردم با چالش‌های شدید اقتصادی روبه‌رو اند، اما از این‌که برق دولتی نسبت به برق شرکت‌های خصوصی کم‌هزینه است، مردم برای خرید وسایل با شرکت برشنا هم‌کاری می‌کنند.

براساس گفته‌های مسئولان شرکت برشنای غزنی، این ریاست ظرفیت توزیع برق به هزاران خانواده را دارد، اما به‌دلیل نبود امکانات و وسایل برق نمی‌توانند به تمام ساحات غزنی برق برساند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: