شماری از باشندهگان غزنی میگویند که در کنار بلندرفتن بهای مواد اولیه، بهای دارو نیز نگرانیشان را برانگیخته است. آنان شاکیاند که بهای برخی اقلام دارویی در یک ماه پسین، دو تا سه برابر شده است.
باشندهگان غزنی میافزایند که با توجه به نرخ بیکاری و فقر در این ولایت، بلندرفتن بهای دارو درد بیماران و بیمارداران را بیشتر کرده است. عبدالغفار، یک تن از باشندهگان غزنی به سلاموطندار میگوید که بهای برخی داروها دو تا سه برابر افزایش یافته است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
حمیدالله، یکی دیگر از باشندهگان غزنی نیز میگوید: «قبلاً ما یک تخته ریلیف را میخریدیم پنج افغانی الی هشت افغانی، اما فعلاً رسیده به ۲۰ افغانی. یک تخته کفکول را که قبلاً میخریدیم به ۲۰ افغانی، حالا رسیده به ۵۰ افغانی.»
باشندهگان غزنی از مسئولان امارت اسلامی میخواهند که قیمتها و کیفیت داروها را در این ولایت بهویژه در شفاخانههای خصوصی کنترل کنند.
در همین حال، مسئولان شماری از داروخانهها نیز میگویند که بهای داروها در مقایسه با گذشته افزایش یافته است و تاجران داروها را به بهای بلندتر به آنان بهفروش میرسانند. آنان تأکید میکنند که علت فروش دارو با بهای بلند از سوی تاجران، بلندرفتن مالیات و گمرکات از سوی مسئولان امارت اسلامی است.
با این حال، مسئولان ریاست صحت عامۀ غزنی میگویند که کنترل نرخ دارو در این ولایت دشوار است. مولوی مصباح، رئیس صحت عامۀ غزنی، میگوید که کنترل بهای دارو در بازارها بهدلیل تعدد و تفاوت شرکتهای دارو، دشوار است؛ اما او تأکید میکند که تیمهای نظارتی ریاست صحت عامۀ غزنی تا حد ممکن برای کنترل قیمت و کیفیت دارو و اقلام طبی در غزنی تلاش میکنند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
افغانستان در زمینۀ دارو، یک کشور وابسته است که درصدی بلندی از داروهای مورد نیاز را از دیگر کشورها مانند پاکستان، ایران، هند و ترکیه وارد میکند. به همین دلیل، کیفیت و بهای داروها در مرکزهای صحی و داروخانهها متفاوت بوده و نگرانیهایی را برای شهروندان به بار آورده است.