شماری از زنان در بخشهای دوردست غزنی، با ابراز نگرانی میگویند که از چندی به این سو به دلیلهای ناروشن، به بیماریهای جلدی مبتلا شده اند.
شهناز، باشندهی ولسوالی خوگیانی غزنی که برای درمان بیماری جلدیاش به شهر غزنی آمده است، میگوید که در کنار او، خواهرش نیز به بیماری جلدی مبتلا شده است.
او میافزاید: «در صورتم یک قسم دانه پیدا شده است؛ سه ماه میشود که به این مشکل گرفتار شدهام. از بازار دارو خریدم؛ اما فایده نکرد؛ نمیدانم این مشکل به خاطر گرمی هوا است یا کدام عاملی دیگر.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
ثریا، دیگر باشندهی غزنی، میگوید با این که برای درمان بیماری جلدیاش دارویهای بسیاری مصرف کرده؛ اما نتیجهبخش نبوده است.
او میافزاید: «کرمهای زیادی را استفاده میکنیم؛ اما خیلی جلدم را خراب کرده؛ جلدم ترک ترک شده است. دانههای سرخ در دستها و جلدم پیدا شده. زمانی که سرد میشود، دستها و صورتم سوزش میگیرد.»
وحیدالله که برای درمان بیماری جلدی دخترش به یکی از مرکزهای درمانی در شهر غزنی آمده است نیز، میگوید: «یک قسم دانههای سرخ روی جلدش پیدا شده؛ به همین خاطر پیش داکتر/پزشک آوردهام که مشوره بگیرم تا مشخص شود که چه شده است؛ نشود که این دانهها خطرناک باشد.»
در سوی دیگر، عبدالمتین بها، پزشک زیبایی در غزنی، میگوید که زنان و دختران در روستاها به دلیل انجام کارهای دشوار، دامداری، کشاورزی و استفاده از داروهای خودسرانه، بیشتر به بیمارهای جلدی مبتلا میشوند.
او میافزاید: «در تابستان امراض جلدی یا بیماریهای انتانی و فنگس بیشتر نزد زنان دیده میشود؛ در فصل سرما هم بعضی بیماریها است؛ مانند خشکی جلد که مرطوبیت جلد را از بین میبرد. در کنار دیگر عاملها، استفاده از دواهای خودسرانه در غزنی، یکی از دیگر علتهای آن است.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
رسولخان نظری، رییس صحت عامهی غزنی، میگوید که تلاش میکنند امکانات درمانی بیشتری را در بخش درمان بیمارهای جلدی فراهم کنند.
او میافزاید: «در بخش شفاخانهی ولایتی غزنی تا کنون داکتران در بخش بیماریهای جلدی وجود نداشت؛ اما حالا در تشکیل جدید در شفاخانهی حوزهای بخش جلدی را فعالی کردهایم و کار استخدام داکتران جریان دارد و تا حد امکان دارو و درمان ابتدایی صورت میگیرد.»
گفتنی است که آلودگی هوا، فشارهای روانی، تغذیهی ناسالم و استفادهی مواد آرایشی بیکیفیت، از عاملهای دخیل در بیماریهای جلدی دانسته میشود.