به تاز‌گی استفان دوجاریک، سخن‌گوی دبیرکل سازمان ملل متحد، از برگزاری نشستی در باره‌ی افغانستان در دوحه‌، پایتخت قطر، با حضور نمایندگان کشورهای مختلف خبر داده است. این نشست که انتظار می‌رود نماینده‌ای از امارت اسلامی نیز در آن شرکت کند، قرار است در روزهای هژدهم و نوزدهم فبروری برگزار شود.

محمود اضطرابی، آگاه روابط بین‌الملل، با اشاره بر نیاز گفتمان‌ها و برگزاری نشست‌ها برای حل مسئله‌ی افغانستان، به پیامد این نشست نسبت به افغانستان خوش‌بین است. او می‌گوید‌: «همین مذاکرات و دوام آن برای افغانستان و برای رهایی افغانستان از بن‌بست و ایجاد یک راه‌کار سازنده در تعامل افغانستان با جهان، می‌تواند کارساز باشد.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

برخی از آگاهان اما به نتیجه‌دهی این گونه نشست‌ها برای حل مسئله‌ی افغانستان، به دیده‌ی شک‌وتردید می‌نگرند. به باور آنان، پیشینه‌ی برگزاری این گونه نشست‌ها در بیش‌تر از دو سال گذشته، نداشتن صلاحیت کافی سازمان ملل متحد و رویکرد و دید قدرت‌های جهان نسبت به افغانستان، از علت‌هایی اند که برآیند مثبت چنین نشست‌ها را متأثر می‌کند.

سیدروح‌الله هاشمی، دیگر آگاه روابط بین‌الملل، در این باره می‌گوید:
«به باور من، کشورهای غربی بیش‌تر به دنبال ثبات و امنیت در افغانستان نیستند؛ در تلاش این هستند که بحران‌سازی در افغانستان بکنند، به خاطری که صلح و ثبات در افغانستان دست مداخله‌ی آن‌ها را به افغانستان و منطقه کوتاه می‌سازد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

آگاهان، هم‌چنان پیش‌بینی می‌کنند که پیش‌شرط‌های جهان چون تشکیل حکومت فراگیر و رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان، از موضوع‌های مهم در این نشست خواهد بود و انعطاف‌نداشتن حکومت سرپرست افغانستان در برابر این خواست‌ها، نمی‌تواند راهی را برای بیرون‌رفت انزوای سیاسی و اقتصادی افغانستان که در این نشست‌ها بحث می‌شود، باز کند.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: