«نمایش‌گاه پیروزی و پیش‌رفت‌های اقتصادی افغانستان» به هدف معرفی تولیدات داخلی، امروز در مرکز بین‌المللی نمایش‌گاه افغانستان با حضور نمایندگان وزارت صنعت و تجارت و سکتور خصوصی، گشایش یافت.

محمد‌زبیر دین‌پرور، رییس عمومی امور تجارت وزارت صنعت و تجارت، در این نمایش‌گاه می‌گوید که استفاده از تولیدات داخلی می‌تواند افغانستان را از وابستگی به کشورها بی‌نیاز و آن را به کشوری صادراتی بدل کند. او می‌افزاید: «تولیدات افغانستان در دنیا جایگاه خود را پیدا کرده و در بزرگ‌ترین کشورها صادر می‌شود؛ این نمایش‌گاه هم به خاطر معرفی محصولات افغانستان و این که کدام کالاها را ما تولید می‌کنیم، برگزار شده است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

محمدیونس مومند، معاون نخست اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان نیز، می‌گوید که افغانستان اکنون در تولید برخی از کالاها به خودکفایی رسیده و میزان صادرات نیز افزایش یافته است. «ما به خودکفایی نزدیک شده‌ایم مثلاً ما آهن‌آلات در گذشته ۸۰ درصد واردات داشتیم؛ اما اکنون ۲۰ درصد شده. نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تُن صادرات را سال گذشته از راه آسیای مرکزی انجام داده‌ایم.»

مومند، می‌افزاید که افغانستان تلاش می‌کند بازارهای کشورهای همسایه را نیز به دست بگیرد.

در سوی دیگر، سخی‌احمد پیمان، معاون نخست اتاق صنایع و معادن افغانستان، می‌گوید که امارت اسلامی برای پشتیبانی از صنعت‌کاران و تولیدکنندگان، در آینده‌ی نزدیک روند توزیع زمین به آن‌ها را آغاز می‌کند. «سکتور خصوصی، کشاورزان و خواهران ما صنایع دستی و دیگر دست‌آوردهای خود را بخش‌های مختلف به نمایش گذاشته اند. مشکلاتی وجود دارد؛ توزیع زمین در آینده‌ی نزدیک به صنعت‌کاران آغاز خواهد شد.»

در نمایش‌گاه پیروزی و پیش‌رفت‌های اقتصادی افغانستان، محصولات و تولیدات داخلی از کابل و ولایت‌ها در ۳۱۰ غرفه برای چهار روز به نمایش گذاشته شده است.

شماری از بازرگانان که محصولات شان را در این نمایش‌گاه به نمایش گذاشته اند اما می‌گویند که نبود بازار فروش و کم‌بود امکانات از چالش‌های جدی در برابر کار شان است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

بوبانی علی‌زاده، بازرگان، می‌گوید که امیدوار است این نمایش‌گاه بتواند زمینه را برای جذب قراردادها فراهم کند. او می‌افزاید: «تولیدات قالین دارم؛ قالین قزاقی، چوبی، اب‌رنگ و ابریشمی است؛ جای و امکانات درست نداریم؛ وسایل کم است و دو کارگاه بیش‌تر نیست؛ می‌خواهیم پروژه‌های ما از طریق این نمایش‌گاه بیش‌تر شود.»

در سه سال گذشته چندین نمایش‌گاه خردوبزرگ ملی و بین‌المللی به هدف پشتیبانی از تولیدات داخلی در کابل برگزار شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: