محمدکریم ناصری، مسئول رسانهیی اتحادیۀ دانشگاههای خصوصی کشور از چهگونهگی وضعیت دانشگاههای خصوصی ابراز نگرانی میکند. آقای ناصری به سلاموطندار میگوید که پس از تسلط امارت اسلامی بر کشور و فروپاشی نظام پیشین، میزان ثبت نام/نامنویسی دانشجویان در دانشگاههای خصوصی تا ۶۰ درصد کاهش یافته است.
مسئول رسانهیی اتحادیۀ دانشگاههای خصوصی میافزاید، با آنکه دانشگاههای خصوصی تخفیف قابل توجهی را در تمامی دورههای تحصیلی اعلام کردهاند؛ اما نامنویسی دانشجویان کمرنگ است.
محمدکریم ناصری میگوید: «۶۰ درصد جذب محصلان/دانشجویان کم شده است و دلیل عمدۀ آن ناامیدی و ازدستدادن وظیفه است. کسی که منبع مالی نداشته باشد، کوشش میکند در دانشگاه خصوصی تحصیل نکند.» مسئول رسانهیی اتحادیۀ دانشگاههای خصوصی همچنان از کاهش ۵۰ درصدی حضور دانشجویان در صنفهای درسی خبر میدهد.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
در همین حال، شماری از دانشجویان دانشگاههای خصوصی به سلاموطندار میگویند که پس از بهمیانآمدن تحولات سیاسی، حضور دانشجویان در صنفهای درسی نیز کاهش یافته است. شکیبا ابراهیمی که دانشجوی یکی از دانشگاههای خصوصیست، وضعیت تحصیلی در کشور را ناامیدکننده میخواند.
او میگوید: «بعد از رویکارآمدن رژیم جدید شاهد حضور کم تعداد دانشجویان بودیم؛ چون هیچ انگیزهیی برای درس نداشتند، بهخصوص محصلان اناث/زن چون میگویند وقتی در این رژیم جایگاه معینی برای زن تعریف نشده باشد، اگر درس بخوانیم چه فایده. در کنار این، محصلان دانشگاههای خصوصی یک هزینه را نیز در این شرایط میپردازند. وضعیت ناامیدکننده است.»
مهریه، یکی دیگر از دانشجویان دانشگاههای خصوصی نیز به سلاموطندار میگوید که مبهمبودن وضعیت کشور و مشکلات اقتصادی، شمار بسیاری از همصنفیهایش را مجبور به ترک تحصیل کرده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
مهریه میافزاید: «از وقتی که حکومت فعلی رویکار آمده، وضعیت نسبت به سمسترهای/دورههای قبلی ۹۰ درصد تغییر کرده و وضعیت دانشجویان خصوصی وخیم شده است. تعداد دانشجویان خیلی کم شده، چه از نگاه اقتصادی و چه از نگاه روحی_روانی. به همهگان، بهخصوص طبقۀ بانوان امید درسخواندن نمانده است.»
امارت اسلامی پس از حاکمشدن بر کشور، طرح تفکیک جنسیتی را در دانشگاهها ارایه کرد که براساس این طرح، دانشجویان دختر و پسر باید در صنفهای جداگانه و در زمانهای متفاوت درس بخوانند. سه ماه پس از حضور امارت اسلامی، دانشگاههای دولتی هنوز در تعطیلی ناخواسته بهسر میبرند و دانشگاههای خصوصی نیز از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند.