اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، امروز (سه‌شنبه، ۲۸ دلو) برنامه‌ی آگاهی‌دهی‌ در باره‌ی غرس‌ نهال و بحث علمی پیرامون کارزار ملی نهال‌شانی را با حضور فعالان محیط‌زیستی در کابل برگزار کرد.

زین‌العابدین عابد، معین مسلکی و پالیسی اداره‌ی حفاظت محیط زیست، می‌گوید که افغانستان از پیامدهای تغییرهای آب‌وهوایی متأثر است و غرس نهال می‌تواند آسیب‌پذیری از این پدیده را کاهش دهد. «تا اکنون مؤسسه‌های ملی و بین‌المللی ۲.۵ میلیون اصله نهال را به ما تعهد کرده است و امیدواریم که در سال آینده نسبت به سال روان بیش‌تر نهال غرس کنیم.»

به گفته‌‌ی عابد، در سال آینده‌ی خورشیدی هشت میلیون اصله نهال میوه‌دار و بی‌میوه در افغانستان غرس خواهد شد. محب‌الله بهار، سخن‌گوی اداره‌ی حفاظت از محیط زیست، می‌گوید که برای حفاظت و مراقبت از نهال‌های غرس‌شده، با شهروندان هم‌آهنگی می‌کنند. «ما پیش از آن که نهال را غرس کنیم با مردم محل صحبت می‌کنیم از آن ها تعهد می‌گیریم که نهال در منطقه شما برای شما غرس می‌کنیم از آن حفاظت و مراقبت کنید.»

با این همه، شماری از کارشناسان زیست‌محیطی، می‌گویند که سالانه میلیون‌ها اصله نهال در افغانستان غرس؛ اما به دلیل نبود محافظت بخشی از آن‌ها خشک می‌شود. آن‌ها، می‌افزایند که حفاظت از نهال‌های غرس‌شده نیازمند روی‌دست‌گیری برنامه‌های مؤثر است.

فرید‌احمد لودین، کارشناس محیط‌زیستی و رییس مؤسسه‌ی اتحاد و هم‌بستگی، می‌گوید: «ما باید این حقیقت را بپذیریم که تنها غرس نهال کفایت نمی‌کند، بل باید از آن‌ها حفاظت شود و برای آن‌ها سیستم‌های آب‌رسانی و مکانیزهای بهتر ساخته شود؛ تا از خشکیدن آن‌ها هم جلوگیری شود.»

به گفته‌‌ی اداره‌ی ملی حفاظت از محیط زیست، در سال روان ۱۷ میلیون اصله نهال در افغانستان غرس شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: