هم‌زمان با افزایش زایمان‌های غیرطبیعی در کابل، شماری از مادران می‌‌گویند که زایمان غیرطبیعی دشواری‌های زایمان طبیعی را ندارد و به همین دلیل، این گونه زایمان‌ها میان مادران در کابل افزایش یافته است.

نسیمه، مادری که تجربه‌ی زایمان غیرطبیعی را دارد، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گوید که زایمان طبیعی، آسیب کم‌تری به مادران به دنبال دارد.

او می‌‌افزاید: «بدبختانه من تجربه‌ی زایمان طبیعی را ندارم؛ به دلیل این که من موفق به زایمان طبیعی نمی‌شوم و مجبور به سزارین هستم و این مورد شاید به من یک شانس خوب نیست؛ ولی من خیلی‌ها دوست‌دار زایمان طبیعی هستم؛ به دلیل این که می‌توانستم خیلی راحت زندگی خود را پیش ببرم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

نرگس، دیگر مادری که قرار است تا ساعت‌های دیگر به بار دوم زایمان غیرطبیعی را تجربه کند، می‌گوید‌ که این گونه زایمان به چالش بزرگی به او تبدیل شده است.

او می‌افزاید: «این بار دوم است که باید سزارین را تجربه کنم و واقعاً سختی‌های زیادی را گذشتانده‌ام؛ از دردهای بعد از عمل گرفته تا دوره‌ی بهبودی طولانی، همه چیز به من بسیار دشوار بود. بعد از این جراحی هر بار که ولادت کنم، باید به روش سزارین باشد. احساس می‌کنم که با یک چالش بزرگ روبه‌رو هستم. داکتران/پزشکان هم به من گفتند که دیگر امکان ولادت طبیعی را ندارم.»

از سویی هم، فرشته، مادری که زایمان نخست خود را به گونه‌ی غیرطبیعی انجام داده است، می‌گوید که این گونه زایمان دشواری کم‌تری دارد.

او می‌افزاید: «بعد از این که اولین فرزندم را با روش سزارین به دنیا آوردم، متوجه شدم که این روش به من بسیار راحت‌تر است و از درد زایمان طبیعی تجربه‌ای ندارم. به من، سزارین به دلیل راحتی و عدم تجربه‌ی درد شدید زایمان طبیعی، گزینه‌ی مناسب‌تر به نظر می‌رسد. به همین دلیل، تصمیم دارم که برای زایمان‌های آینده هم همین روش را انتخاب کنم. به نظر من، سزارین به دلیل آرامش و راحتی‌اش انتخاب بهتری است؛ چون من حتا بعد از جراحی هم دردی احساس نکردم و خیلی زود خوب شدم.»

در همین حال، لطیفه زاهد، پزشک ویژه‌ی نسایی-ولادی در کابل، می‌گوید که آمارها هم‌چنان نشان می‌دهد که میزان زایمان‌های غیرطبیعی افزایش یافته است. او می‌افزاید: «ارقام سزارین سکشن سال‌های قبل بسیار کم بود؛ حالا نظر به سال‌های قبل سزارین بسیار زیاد شده است. سال‌های قبل ما ۵ تا ۷ سزارین در یک ماه می‌داشتیم؛ حالا ۴۰ تا ۵۰ سزارین در یک ماه داریم.»

فهیمه سکندری، دیگر پزشک ویژه‌ی نسایی-ولادی در کابل، نیز می‌گوید‌ که در میان زنان کسانی هستند که ناگزیر اند زایمان غیرطبیعی انجام بدهند؛ اما برخی‌ها به دلیل علاقه‌ی فردی، به این گونه زایمان رو می‌آورند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

این پزشک، می‌افزاید: «در یک ماه ماهانه تقریباً ۱۵ درصد از مریضان ما کاندید به سزارین می‌شوند. یک تعداد محدود خانم‌ها خواهش دارند که سزارین شوند؛ اما افرادی هم هستند که شدیداً نیاز دارند.»

مسئولان در وزارت صحت عامه‌ی حکومت سرپرست، در پیوند به این موضوع آماری پخش نکرده اند و پاسخ روشنی نیز نمی‌دهند.

گفتنی است که پیش از این، سازمان جهانی بهداشت در باره‌ی بیش‌ترشدن زایمان‌های غیرطبیعی بدون علت پزشکی هشدار داده و گفته که این گونه زایمان‌ها بیش‌تر در میان طبقه‌های مرفه‌ی جامعه افزیش یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: