هدایت‌الله بدری، سرپرست وزارت معادن و پترولیم، روز گذشته -چهارشنبه، ۷ سنبله- در رأس هیئتی متشکل از نمایندگان وزارت‌‌‌های امور خارجه، مالیه، فواید عامه و شرکت برق‌رسانی افغانستان (برشنا)، به عشق‌آباد، پایتخت ترکمنستان، رفته است.

همایون افغان، سخن‌گوی وزارت معادن و پترولیم، می‌گوید که سرپرست این وزارت در سفرش به ترکمنستان در باره‌ی گسترش روابط دوجانبه، استخراج معادن، ایجاد خط‌ آهن و آغاز کار عملی پروژه‌ی تاپی در خاک افغانستان، با مقام‌های ترکمنستان گفت‌وگو می‌کند.

او می‌افزاید: «در این سفر هیئت متذکره با مسئولان ترکمنستان در باره‌ی پروژه‌های تاپی، تاپ، خط‌ آهن و آغاز کار عملی پروژه‌ی تاپی در خاک افغانستان در آینده‌های نزدیک، با مسئولان ترکمنستان گفت‌وگو خواهد کرد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

شماری از آگاهان مسائل اقتصادی، ترکمنستان را شریک راهبردی افغانستان می‌دانند و می‌گویند که تقویت روابط با این کشور می‌تواند اعتماد کشورهای دیگر را برای گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و سرمایه‌گذاری در افغانستان جلب کند.

امیدالله قاسم‌زی، آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید که آغاز کار پروژه‌ی تاپی و خط‌ آهن برای افغانستان مزیت‌های خوب اقتصادی به هم‌راه دارد. «آغاز پروژه‌ی خط‌ آهن می‌تواند روابط بازرگانی افغانستان را با آسیای میانه با سهولت‌تر کند؛ هم‌آهنگی و تعامل اقتصادی و سیاسی افغانستان با ترکمنستان دارای مزیت‌های خوبی می‌باشد و می‌تواند روابط و منافع دوجانبه را میان افغانستان و ترکمنستان تأمین کند.»

ظهور مدبر، دیگر آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید که درصورت آغاز کار پروژه‌ی تاپی در خاک افغانستان، افزون بر حق ترانزیت این پروژه برای هزاران تن زمینه‌ی کار نیز فراهم خواهد کرد. «در انتقال لوله‌های گاز افغانستان می‌تواند از حق ترانزیت خود استفاده کند. حدود ۴۰۰ میلیون دالر سالانه اختصاص داده شده است مطابق قرارداد شان، هزاران نفر می‌تواند صاحب کار شود.»

در سوی دیگر، عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی که برای گشایش «مرکز تجارت بین‌المللی ترمذ» به اوزبیکستان رفته، با معاون نخست‌وزیر آذربایجان دیدار و گفت‌وگو کرده است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

معاونت اقتصادی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، در خبرنامه‌ای در حساب کاربری اکس خود، نوشته که عبدالغنی برادر در این دیدار از آذربایجان و سکتور خصوصی این کشور خواسته است که در بخش‌های گوناگون در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

در خبرنامه به نقل از معاون نخست‌وزیر آذربایجان، آمده که باکو به هدف گسترش روابط بازرگانی با افغانستان و کشورهای منطقه، آماده‌ی فعال‌سازی مجدد «راه لاجورد» است.

معاون نخست‌وزیر آذربایجان، افزوده است که کشورش می‌خواهد سطح صادرات و واردات خود به افغانستان را افزایش دهد و برای ایجاد کارخانه‌های صنعتی در افغانستان سرمایه‌گذاری کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: