با سردشدن هوا و افزایش نیاز خانواده‌ها به انرژی، پرچاوی‌های دوام‌دار برق در کابل به یکی از مشکلات روزمره‌ی باشندگان این شهر تبدیل شده است. شماری از شهروندان، می‌گویند که قطع مکرر برق، به‌ ویژه در ساعت‌های شب، زندگی روزمره‌ی آن‌ها را با دشواری روبه‌رو کرده است؛ مشکلی که به ‌دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی، توان استفاده از منابع بدیل انرژی مانند سولر و گاز را نیز از بسیاری خانواده‌ها گرفته است.

حسنا، باشنده‌ی ناحیه‌ی چهارم شهر کابل، می‌گوید که برق خانه‌ی آن‌ها از هشت صبح تا چهار عصر قطع است و پس از چند ساعت وصل‌بودن، دوباره در ساعت‌های شب قطع می‌شود. «از زمانی که هوا سرد شده، پرچاوی برق بسیار زیاد شده است. ما از هشت صبح تا چهار عصر برق نداریم. پس از آن، برق وصل می‌شود و تا ساعت نُه یا ده شب می‌باشد؛ اما دوباره پرچاوی آغاز می‌شود.»

حمزه، باشنده‌ی خیرخانه‌ی کابل نیز، از پرچاوی‌های پی‌هم برق شکایت دارد و می‌گوید که در ساعت‌های شب، زمانی که خانواده‌ها بیش‌تر به برق نیاز دارند، جریان برق تنها برای مدت کوتاهی وصل می‌شود. «متأسفانه پرچاوی‌های برق بسیار زیاد شده است. در زمان‌هایی که به برق نیاز داریم، به ‌ویژه در شب، برق نداریم. اگر هم وصل شود، تنها برای نیم ساعت یا یک ساعت است. ما توان خرید سولر را نداریم و توان خرید گاز را نیز نداریم تا برای گرم‌کردن خانه از آن استفاده کنیم. هوا هم سرد است.»

نازنین، باشنده‌ی کارته‌نو کابل نیز، می‌گوید که کاهش ساعت‌های دست‌رسی به برق در روزهای اخیر، مشکلات زیادی برای خانواده‌ی او ایجاد کرده است. «در همین چند روز اخیر که هوا کم‌کم سرد شده، برق ما بسیار کم شده است. از صبح تا پس‌ازچاشت برق نداریم و پس از آن تا شام وصل می‌شود؛ اما دوباره از ده یا یازده شب قطع می‌شود. این وضعیت مشکلات زیادی برای ما ایجاد کرده است.»

در همین حال، مسئولان شرکت برق‌رسانی افغانستان (برشنا)، کم‌بود برق را دلیل اصلی پرچاوی‌ها می‌دانند و می‌گویند که برای افزایش ظرفیت تولید و بهبود وضعیت برق‌رسانی، پروژه‌ها و قراردادهای متعددی را روی دست دارند.

محمدصادق حق‌پرست، سخن‌گوی شرکت برشنا، می‌گوید که اکنون پروژه‌ای وجود ندارد که در آینده‌ی نزدیک به بهره‌برداری برسد؛ اما با تقویت شبکه‌ی برق و تکمیل پروژه‌های در دست اجرا در سال‌های آینده، وضعیت برق‌رسانی در کشور بهبود خواهد یافت. «دلیل اساسی این پرچاوی‌ها ک‌مبود برق است. شرکت برشنا در بخش افزایش ظرفیت تولید برق تلاش‌های زیادی کرده و پروژه‌های متعددی را روی دست گرفته است. اکنون پروژه‌ای نداریم که در آینده‌ی نزدیک تکمیل شود و بتوانیم از آن نام ببریم؛ اما در بخش‌های دیگر، شبکه‌ی برق افغانستان تقویت خواهد شد و پروژه‌های بیش‌تری به بهره‌برداری سپرده خواهد شد.»

افغانستان با وجود برخورداری از منابع طبیعی و ظرفیت‌های گوناگون تولید انرژی، هم‌چنان بخش بزرگی از برق مورد نیاز خود را از کشورهای همسایه وارد می‌کند و با کم‌بود برق روبه‌رو است.

برنامه‌ی توسعه‌ای سازمان ملل متحد نیز، پیش‌تر اعلام کرده بود که افغانستان حدود ۸۰ درصد برق مورد نیاز خود را وارد می‌کند و سالانه ۲۸۰ میلیون دالر برای خرید آن هزینه می‌کند.

بر بنیاد آمار شرکت برق‌رسانی افغانستان، اکنون ۳۸ درصد شهروندان کشور به برق دست‌رسی دارند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: