یکی از مکان‌های تاریخی در لغمان، آرامگاه «مهترلام بابا» در مرکز این ولایت است که به همین نام یاد می‌شود. در کنار این آرامگاه، در زمان شاه شجاع، یک چای‌خانه نیز ساخته شد که او برای تفریح در زمان حکومت‌داری‌اش به آن سر می‌زد.

در سال‌های گذشته، در بهار و زمستان، صدها تن برای بازدید از آرامگاه مهترلالام بابا که در دشتی در حومه‌ی شهر مهترلام واقع شده می‌رفتند؛ اما در سال روان این شور کم‌رنگ شده است. در کنار این آرامگاه، جز سایه‌ی درختان و چند تنی که چپس، جلبی و چای می‌فروشند، هیچ سهولت دیگری برای بازدیدکنندگان به چشم نمی‌خورد.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

فرهنگیان لغمان، با اشاره به کاهش بازدیدکنندگان از آرامگاه مهترلام بابا، می‌گویند که در آن جا سهولتی برای بازدیدکنندگان در نظر گرفته نشده است. به گفته‌ی آن‌ها، اگر حکومت سرپرست سهولت‌های لازم را برای بازدیدکندگان از آرامگاه مهترلام بابا ایجاد نکند، احتمال می‌رود که در آینده شمار بازدید از آن، به گونه‌ی چشم‌گیری کاهش یابد.

علی، یکی از فرهنگیان در لغمان، می گوید: «در اطراف آرمگاه مهترلام بابا تنها چند درخت وجود داشت که آن‌ هم قطع شده‌؛ در آن جا حتا سایه‌ای برای گردش‌گران باقی نمانده است؛ خواست ما این است که دولت به این موضوع توجه کند و بهتر است که در آن‌ جا یک تفریح‌گاه ساخته شود.»

فیضان‌الله پتان، دیگر فرهنگی از لغمان و رییس پیشین اطلاعات‌و‌فرهنگ این ولایت، می‌گوید که جاذبه‌های لازم گردش‌گری در لغمان وجود دارد؛ اما برای جذب بیش‌تر گردشگران، نیاز است که بهره‌گیری از این ویژگی به گونه‌ی درست مدیریت شود. او، می‌افزاید که ساحه سبز، جنگل‌ها، آب و مکان‌های تاریخی، جذاب‌ترین مکان‌ها برای بازدیدکنندگان است که لغمان همه‌ی آن‌ها را در خود دارد. «در آرامگاه مهترلام، از کندهار تا هندوستان جسدهای اعضای خانواده‌های حاکمان افغان به خاک سپرده شده ‌اند. آرمگاه محمدشاه‌خان بابکرخیل که در زمان خود سپه‌سالار بود؛  پدرزن وزیر محمد‌اکبرخان به شمار می‌رفت، نیز در این مکان قرار دارد. این موضوع باید به مردم معرفی شود، زیرا نه ‌تنها ارزش آرمگاه مهترلام بابا را بالا می‌برد، بل که آن را برای مردم جالب‌تر نیز می‌کند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، محمدنادر مخور، مدیر نگه‌داری از مکان‌های تاریخی ریاست اطلاعات‌و‌فرهنگ لغمان، می‌گوید که شهر مهترلام هشت مکان تاریخی را در خود جا داده که دارای شهرت و ارزش ملی است. او، نیز با پذیرفتن کاهش شمار بازدیدکنندگان از آرامگاه مهترلام بابا در ماه های پسین، وعده می‌سپارد که سهولت‌های اساسی برای بازدیدکنندگان از این مکان فراهم شود. «ما تلاش داریم تا توجه گردش‌گران را به آرمگاه مهترلام جلب کنیم؛ پوسترهایی چاپ کرده‌ایم؛ با اداره‌های مختلفی که در این زمینه فعالیت دارند، در تماس استیم تا توجه گردش‌گران را به این آرمگاه جلب و سهولت‌هایی برای آنان فراهم کنیم.»

ساختمان آرامگاه مهترلام بابا در زمان حبیب‌الله خان، پادشاه فقید افغانستان ساخته شده و در زمان حکومت حامد کرزی نیز، بخش‌هایی از آن بازسازی شد.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: