شماری از مبتلایان به کرونا در ولایت سرپل، ابتلا به این ویروس را نگران‌کننده می‌خوانند و می­‌گویند که این ویروس اثرهای بد و منفی بر جسم و روان آن‌­ها گذاشته است. آنان می­‌گویند، با این‌که دورۀ بیماری را سپری کرده‌اند؛ اما هنوز هم با مشکلات نفس‌تنگی، تب، زکام و درد عضلات دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

انیلا دوستم، خبرنگار رادیو انبیر ولایت سرپل به شفاخانۀ کووید ۱۹ این ولایت سری زده و در آن‌­جا با شماری از مبتلایان به کووید ۱۹ گفت‌وگو کرده است که از پس‌لرز‌ه‌های این بیماری ابراز نگرانی کرده‌اند. آنان می‌گویند که بیماری کووید ۱۹ اثرهای بد و منفی بر جسم و روان آن‌­ها گذاشته است.

فاطمه، از جمله بیمارانی‌ست که توانسته از این ویروس کشنده جان سالم بدر ببرد و دوباره به زنده‌گی روزمرۀ خود برگردد.

او از دوران ابتلایش به کرونا چنین حکایت می‌­کند: «مدت زیادی می‌شد که ما و خانوادۀ ما در قرنطینه به سر می‌بردیم، اما بعد از این‌که دچار ویروس کرونا شدم، نکات قرنطینه را بیش‌تر از پیش مورد توجه قرار دادم. از این‌که شفاخانۀ مخصوص بیماران کرونایی ولایت سرپل از بیماران مبتلا به کرونا پر شده بودند، من مجبور شدم تا خود را در یک اتاق جداگانه در خانه قرنطینه کنم. با افراد خانواده چندان رفت‌وآمد نمی‌کردم و حتی غذای خود را جدا از خانواده و به تنهایی صرف می‌کردم در این مدت وضعیتم خیلی بد بود، تب داشتم، دستانم می‌لرزید، حس بویایی و لامسۀ من درست کار نمی‌کرد. در کل مقاومت بدنم پایین آمده بود و حالا که توانستم از خطر مرگ این ویروس نجات یابم، خیلی خرسندم، اما با وجود این از توانایی‌‌های بدنم کاسته شده و مثل پیش از مبتلاشدنم به این ویروس نیستم.»

فاطمه از همۀ شهروندان می‌خواهد توصیه‌های صحی که پزشکان می‌گویند را در نظر بگیرند تا در موج دوم کرونا دوباره به این ویروس مبتلا نشوند.

مدینه، بانوی دیگری‌ست که توانسته در برابر این ویروس مبارزه کند. او ۲۳ سال دارد و باشندۀ ولایت سرپل است.

مدینه از چه‌­گونه‌گی ابتلایش به کرونا چنین می‌گوید: «از روزی که ویروس کرونا به‌وجود آمد و شایعۀ آن در بین مردم پخش شد، ما قرنطینه را رعایت کردیم، اما با این وجود شاید نتوانستیم درست قرنطینه را رعایت کنیم و من به این ویروس مبتلا شدم. در این مدت من از وضعیت زنده‌گی خود بسیار رنج می‌بردم، تب داشتم، لرزه داشتم و مزۀ دهنم خراب بود؛ تا جایی که حتی نمی‌توانستم درست مزۀ ترش و شیرین را تشخیص بدهم. بسیار گیج بودم و خانواده‌ام بسیار نگران شده بودند که مبادا من در اثر کرونا بمیرم، بسیار برایم سخت بود. اما خدا را شکر حالا به وضعیت نسبتاً خوبی قرار دارم، اما هنوز هم بعضی مشکلاتی که در دوران کرونا داشتم را دارم و از آن‌ها رنج می‌برم. من از تمام مردم می‌خواهم که کرونا را جدی بگیرند تا نشود که مثل من دچار این ویروس کشنده شوند و از زنده‌گی بیزار شوند.»

در همین حال، داکتر عبدالقدیر مجیدی، مسئول بخش بیماری‎‌های ساری در شفاخانۀ ولایتی سرپل می­‌گوید که بیماری کووید ۱۹ بر سیستم عصبی بیماران اثرهای منفی گذاشته است. به گفتۀ آقای مجیدی، مبتلایان به کرونا هنگام ابتلا به این ویروس باید بیش‌تر مایعات، لیمو، مالته و دیگر میوه‌ها و سبزی‌هایی که دارای ویتامین به‌ویژه ویتامین سی‌اند، مصرف کنند.

عبدالقدیر مجیدی، مسئول بخش بیماری‌های ساری در شفاخانۀ ولایتی سرپل

او می‌گوید: «افرادی که یک‌بار به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند، شفایاب می‌شوند، به مدت دو تا سه ماه از این ویروس معافیت حاصل می‌کنند و پس از آن احتمال دوباره‌ مبتلاشدن آن‌ها به این ویروس وجود دارد. تنها راه نجات‌یافتن مردم از این ویروس رعایت‌کردن توصیه‌های صحی‌ست که از طرف داکتران برای‌شان توصیه می‌شود؛ در غیر آن هیچ تضمینی وجود ندارد که افراد مبتلا به کرونا و بهبودیافته‌گان دوباره به این ویروس مبتلا نشوند.»

این در حالی‌ست که با گسترش موج دوم انتشار این ویروس در سرپل، شمار مبتلایانی که به شفاخانۀ کووید ۱۹ این ولایت مراجعه کرده‌اند، انگشت‌شمار گفته می­‌شود.

رادیو انبیر_ولایت سرپل


این گزارش با حمایت مالی اتحادیه اروپا تولید شده است. محتوای آن تنها به عهدۀ رادیو انبیر بوده و انعکاس‌دهندۀ دیدگاه اتحادیه اروپا نمی‌باشد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: