قلعۀ فریدون، از مکان‌های تاریخی ولایت فراه است که حدود ۲۰۰۰ سال قدمت دارد و روایت‌گر سرزمین سیستان قدیم در جغرافیای افغانستان و ایران می‌باشد.

شماری از باشنده‌گان و فرهنگیان فراه با ابراز نگرانی می‌گویند که این بنای تاریخی با گذشت هر روز و در نتیجۀ روی‌دادهای طبیعی و بی‌توجهی مسئولان حکومتی در خطر فروپاشی قرار گرفته است.

محمدابراهیم، یک تن از باشنده‌گان فراه، به سلام‌وطندار می‌گوید: «در مرکز قلعۀ فریدون و قلعۀ کهک کهزاد است که متأسفانه هنوز هیچ نوع اقدام برای بازسازی این آثار نشده؛ بلکه تخریب شده است.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

در همین حال، فرهنگیان فراه نیز از فروپاشی بیش‌تر بناهای تاریخی این ولایت ابراز نگرانی می‌کنند و می‌گویند تنها قلعۀ فریدون که در مرکز شهر موقعیت دارد، حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد تخریب شده است. به گفتۀ آنان، مکان‌های تاریخی نمادی از فرهنگ، تمدن و هویت یک کشور و جامعه است که باید از آن‌ها مراقبت جدی صورت گیرد.

فرید احساس، از فرهنگیان فراه، می‌گوید: «به‌دلیل این‌که خامه است، در اثر فرسایش در طول تاریخ دچار ریخته‌گی‌ها و خرابی‌هایی شده و توجهی هم صورت نگرفته است. مردم هم به‌ صورتی که باید شایستۀ یک جامعۀ متمدن باشد، با این آبدۀ تاریخی برخورد نکرده و در آستانۀ فروریزی و فروپاشی قرار دارد.»

با این حال، نعمت‌الله اسماعیل‌زاده، مدیر حفظ میراث‌های فرهنگی ریاست اطلاعات و فرهنگ فراه، می‌گوید که آنان برای بازسازی بناهای تاریخی این ولایت بارها در دولت پیشین مکتوب‌هایی را به مرکز فرستاده‌اند، اما هیچ‌گونه توجهی نشده است و امیدوار اند امارت اسلامی بتواند به بازسازی مکان‌های تاریخی بپردازد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

مسئولان ریاست اطلاعات و فرهنگ فراه می‌افزایند بیش از ۱۰۰ بنای تاریخی در این ولایت وجود دارد که بیش از ۲۰ آبدۀ آن ثبت میراث‌های فرهنگی وزارت اطلاعات و فرهنگ شده است.

قلعۀ فریدون هم یکی از این بناهای تاریخی‌‌ست که به‌نام شهر کهنۀ فراه نیز یاد می‌شود. این مکان تاریخی در مساحت ۳۰۰ جریب زمین ساخته شده و دارای ۹۹ برج خُرد و بزرگ است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: