شماری از جوانان که از طریق یک نهاد و داوطلبانه در بخش کاهش آلودگی‌‌های محیط‌زیستی کار می‌کنند، می‌گویند که با برگزاری سمینارها و نشست‌های مردمی، به شهروندان در باره‌ی پیامدهای آلودگی‌های محیط‌زیستی و راه‌های پیش‌گیری از آن، آگاهی می‌دهند. این جوانان، می‌افزایند که توانسته اند برنامه‌های شان را در بیش از ۲۰ ولایت راه‌اندازی کنند.

شفیع‌الحق استانکزی ۲۵ساله، باشنده‌ی لوگر، می‌گوید که هفت سال است داوطلبانه در بخش آگاهی‌دهی به شهروندان از خطرهای آلودگی محیط زیست کار می‌کند. او می‌افزاید: «می‌خواهیم مردم را آگاه کنیم که آلودگی محیط زیست چیست و  از کجا سرچشمه می‌گیرد؛ این مشکلات منجر به کدام چالش‌های دیگر می‌شود و کدام راه‌حل‌ها وجود دارد که بتوانیم این مشکلات را حل کنیم.»

محمد‌مصطفا احمدزی ۲۲ساله، باشنده‌ی لوگر، می‌گوید که احساس مسئولیتش در برابر جامعه‌ او را واداشته که به گونه‌ی داوطلبانه در بخش آگاهی‌دهی از خطرهای آلودگی‌های محیط‌زیستی کار کند. «متأسفانه افغانستان از نگاه منابع طبیعی و محیط زیست در حال تخریب است؛ ما خواستیم از این تخریب جلوگیری شود؛ فعالیت‌های ما بیش‌تر رضاکارانه است؛ با همان احساس مسئولیت و تعهدی که در کشور داریم کار می‌کنیم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

تمنا الکوزی، باشنده‌ی کندهار، می‌گوید برای کاهش آلودگی‌های محیط‌زیستی و بهبود سلامت جامعه به فعالیت در این بخش رو آورده است. «آلودگی هوا باعث بروز بیماری‌های تنفسی، قلبی و مرگ افراد می‌شود؛ در کنار این به تنوع زیستی و اکوسیستم‌ها آسیب می‌رساند؛ با آگاهی‌دهی و تلاش برای کاهش آلودگی، می‌توانیم سلامت جامعه و محیط زیست را بهبود بخشیم.»

با این همه، شماری از کارشناسان محیط‌ زیست، می‌گویند که فعالیت داوطلبانه برای کاهش آلودگی‌ محیط زیست مهم است.

مصطفا کابلی، کارشناس محیط زیست، می‌گوید که پشتیبانی حکومت از جوانان برای شرکت در برنامه‌‌های داوطلبانه می‌تواند به ایجاد فرهنگ هم‌کاری در جامعه کمک کند. «دولت و اداره حفاظت از محیط زیست به عنوان یک نهاد اجرایی و سیاست‌گذار می‌تواند با حمایت‌های متعدد ظرفیت‌های این نهاد‌ها و جوانان را تقویت کند؛ با نهادهای رضاکار در بخش‌های آگاهی‌دهی فرهنگ حفاظت از محیط زیست نقش بنیادی داشته باشد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

احمد فرهنگ، مسئول اطلاعات و آگاهی عامه‌ی اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، می‌گوید که ده‌ها نهاد به گونه‌ی دواطلبانه در بخش آگاهی‌دهی از خطرهای آلودگی‌های محیط‌زیستی کار می‌کنند. «در بخش بلند‌بردن سطح آگاهی عامه نقش کلیدی دارند؛ این جوانان نه تنها در بخش کاهش آلودگی‌های محیط زیست کار می‌کنند؛ بل که به هر چیزی که مربوط به محیط زیست باشند نقش مفید چ شان را نشان دادند.»

روزا اوتونبایوا، رییس‌ دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، در روز جهانی محیط زیست، اعلام کرد که افغانستان قربانی تغییرهای آب‌وهوایی است و این کشور به سازگاری فوری، مدیریت بهتر منابع و احیای محیط‌زیستی، نیاز دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: