شماری از باشندگان کابل، با شکایت از ناداری و بی‌کاری از حکومت سرپرست امارت اسلامی می‌خواهند که به آن‌ها زمینه‌ی کار را فراهم کند. عبدالرحیم ۷۷ساله، باشنده‌ی شهر کابل که در کنار جاده‌ای نشسته است، می‌گوید که ۳۰ سال می‌شود کفش‌پالشی می‌کند.

او می‌افزاید که روزانه حدود ۵۰ افغانی درآمد دارد و از حکومت سرپرست می‌خواهد که به مردم زمینه‌ی کار را فراهم کند. عبدالرحیم، تأکید می‌کند: «روزانه ۲۰ تا ۳۰ افغانی درآمد دارم و اگر یگان روز بیش از ۵۰ افغانی شود. ما از حکومت سرپرست می‌خواهیم که به مردم کمک کند.»

محمدحسین، یکی دیگر از باشندگان کابل و دانش‌آموخته‌ی دانش‌گاه پولی‌تخنیک کابل، می‌گوید که دو سال می‌شود از بی‌کاری رنج می‌برد. او نیز از حکومت سرپرست می‌خواهد که به جوانان زمینه‌ی کار را فراهم کند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

محمدامین، دیگر باشنده‌ی کابل که کارگر روزمزد است، نیز از بی‌کاری شکایت دارد. «امروز کار به من برابر نشده و نه کار از روی چانس به یگان نفر پیدا شود، در کار می‌رود. کار به عموم نیست که همگی در کار باشند و یگانتا اگر رفت به کار می‌رود و اگر نرفت، همین طور می‌ماند و ما ناچار می‌شویم که نان خود را نیم بگیریم.»

با این حال، مسئولان در وزارت اقتصاد حکومت سرپرست، تحریم نظام بانکی، توقف پروژه‌های توسعه‌ای و بسته‌شدن ذخایر ارزی افغانستان را، از عامل‌های عمده‌ی گسترش ناداری در کشور عنوان می‌کنند.

عبدالرحیم ۷۷ساله که ۳۰ سال می‌شود کفش‌پالشی می‌کند.

عبدالرحمان حبیب، سخن‌گوی وزارت اقتصاد، می‌گوید که امارت اسلامی تلاش دارد با ایجاد زمینه‌های کاری، ناداری را در کشور کاهش دهد. «امارت اسلامی و وزارت اقتصادی تلاش کرده تا موضوع کاریابی و اشتغال‌زایی را در محراق توجه خود قرار بدهد. ما از طریق برنامه‌ها و پالیسی‌های اداره‌های مختلف تلاش کردیم که روی تطبیق پروژه‌های زیربنایی و انکشافی تمرکز کنیم تا فرصت کاری به مردم ایجاد شود.»

بر اساس آمار وزارت اقتصاد، هم‌اکنون ۵۰ درصد شهروندان افغانستان زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

این در حالی است که برنامه‌ی جهانی غذای سازمان ملل متحد، به تازگی اعلام کرده که بریتانیا برای برنامه‌ی عاجل و انعطاف‌پذیر، ۴۰ میلیون پوند را به افغانستان کمک انسان‌دوستانه کرده است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

برنامه‌ی جهانی غذا، گفته است که این نهاد با استفاده از این کمک می‌تواند افزون بر پشتیبانی از ۱۵۰ هزار کودک و ۱۴۰ هزار زن باردار و شیرده مبتلا به سوءتغذیه، ۱.۲ میلیون نیازمند دیگر را نیز در افغانستان کمک کند.

ضیاءالدین صافی، سخن‌گوی برنامه‌ی جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان، به سلام‌وطندار می‌گوید: «با این کمک WFP قادر خواهد بود که به ۱.۲ میلیون مردم به طور مستقیم کمک‌های عاجل غذایی برساند. بر علاوه‌ی آن، WFP در نظر دارد که به نزدیک به ۱۵۰ هزار طفل و ۱۴۰ هزار زن حامله و شیرده خدمات جلوگیری از سوءتغذیه فراهم کند. بالاخره، WFP خواهد توانست که حداکثر ۷۷ هزار مستحقین دارای عدم مصونیت غذایی را برای اشتراک در پروژه‌های عام‌المنفعه که با جوامع کمک می‌کند تا در برابر تأثیرات اقلیم بیش‌تر تولیدی و انعطاف‌پذیر باشند،‌ انتخاب کند.»

گفتنی است که یک‌شنبه‌ی هفته‌ی روان ۱۰ نهاد امدادرسان جهانی در اعلامیه‌ای گفتند که پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت در افغانستان، شهروندان این کشور به شدت به کمک‌های انسان‌دوستانه وابسته اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: