کودکان مبتلا به سوءشکل «لبچاک و کامچاک» در غزنی، توسط گروهی از پزشکان جراحی پلاستیک که از کابل به این ولایت رفته اند، به گونهی رایگان درمان میشوند.
عبدالغفار غیور، مسئول این گروه، میگوید که این برنامه به هدف کمک به خانوادههایی که توان پرداخت هزینهی درمان کودکان شان را ندارند، راهاندازی شده است. او میافزاید: «کودکی که تا این جا میآید، اگر لبچاک باشد یا کامچاک باید عمل شود؛ کودکانی که لبچاک دارند سن شان باید از هشت ماه بیشتر و کودکانی که کامچاک دارند سن شان از ۱۵ ماه بیشتر باشد.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
زرک رنزورمل، رییس صحت عامهی غزنی، میگوید که روزانه بیش از ۲۰ کودک دارای لبچاک و کامچاک در شفاخانهی حوزهای این ولایت درمان میشوند. «پزشکانی که از کابل آمده اند روزانه شمار زیادی از کودکان دارای لبچاک و کامچاک را جراحی میکنند؛ روز گذشته بیش از ۲۰ کودک را جراحی کردند؛ این روند تا چند روز آینده ادامه دارد.»
در سوی دیگر، شماری از خانوادههایی که کودکان شان را برای درمان به شفاخانهی حوزهای غزنی آورده اند، میگویند که توان درمان آنان را در شفاخانههای خصوصی نداشتند.
سیدرحمت، باشندهی غزنی که کودک هشتسالهاش کامچاک دارد، میگوید که به دلیل ناتوانی اقتصادی توان درمان کودکش را ندارد. او میافزاید: «خوشحال استم که این مشکل حل شود؛ مشکلات زیاد بود؛ کودکم نان خورده نمیتواند، فقط نانی را که خوب نرم باشد، خورده میتواند.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
روحالله، دیگر باشندهی غزنی با خرسندی از راهاندازی این برنامه، میگوید که برای درمان کودکان دارای لبچاک و کامچاک باید فرصتهای بیشتری فراهم شود. «وقتی نامنویسی کردم، برایم تماس گرفتند؛ این جا آمدم همراه ما زیاد همکاری و مشکلات ما حل شد؛ امیدواریم فرصتهای بیشتری برای درمان کودکان فراهم شود.»
مصرف خودسرانهی دارو هنگام بارداری، نداشتن رژیم غذایی سالم، مشکلات هورمونی، کمبود ویتامینها، استفاده از دخانیات و قرارگرفتن مادر در محیطهای پراسترس، از عاملهای اصلی بهدنیاآمدن کودکان دارای لبچاک و کامچاک دانسته میشود.