سرطان رحم پس از بیماری‌های قلبی و انسداد رگ‌ها، دومین عامل عمده‌ی مرگ‌ومیر در سطح جهان به ‌شمار می‌رود و بسیاری از پزشکان، می‌گویند که در میان زنان، دو گونه بیماری سرطان رحم شناخته شده که یکی از آن‌ها کشنده است.

شماری از زنان در لوگر، به سلام‌وطندار می‌گویند که در مقایسه با گذشته، موارد ابتلا به سرطان رحم در میان زنان این ولایت افزایش یافته است و بسیاری از زنان از این بیماری آگاهی کافی ندارند که به دلیل همین بی‌خبری زندگی خود را از دست می‌دهند. این زنان، از وزارت صحت عامه می‌خواهند که در سطح کشور به زنان در باره‌ی بیماری سرطان رحم آگاهی بدهند و در تمام ولایت‌ها، مرکزهای تشخیص سرطان رحم را برای زنان ایجاد کنند.

بی‌بی‌زهرای ۳۵ساله‌، باشنده‌ی شهر پل‌علم، مرکز لوگر است. او می‌گوید که از سه سال به این سو به بیماری سرطان رحم مبتلا است. او می‌افزاید با این که به پزشکان بسیاری مراجعه کرده است؛ اما به دلیل این بیماری نمی‌تواند صاحب فرزند شود. او می‌گوید که با وجود درمان‌های فراوان در داخل کشور، نتیجه‌ای نگرفته است و توان اقتصادی درمان در بیرون از کشور را ندارد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

بی‌بی‌زهرا، می‌گوید: «سه سال است که در رحم من غده است و من نمی‌توانم صاحب فرزند شوم. داکتران/پزشکان هم می‌گویند که تو نمی‌توانی باردار شوی. من می‌دانم بیماری من جدی است و خانواده‌ام هم گاهی اوقات بدون این که به من چیزی بگویند، در مورد بیماری من در میان خود شان صحبت می‌کنند؛ اما من می‌دانم که سرطان رحم دارم.»

در سوی دیگر، احسان‌الله غفارزی، پزشک متخصص در لوگر، می‌گوید که سرطان رحم به گونه‌های مختلفی بروز می‌کند که یکی از آن‌ها خوش‌خیم (سالم) و دیگری بدخیم (خبیث) است. این پزشک، می‌افزاید که سرطان گونه‌ی خوش‌خیم درمان دارد؛ اما برای درمان سرطان‌های گونه‌ی بدخیم در داخل کشور امکانات لازم وجود ندارد و بسیاری از بیماران جان خود را از دست می‌دهند.

غفارزی، تأکید می‌کند: «راه‌های درمان سرطان رحم اگر بدخیم باشد، شامل شیمی‌درمانی کارسینومایی می‌شود؛ اما سرطان‌های خوش‌خیم نیازی به شیمی‌درمانی ندارند و تنها عمل جراحی برای برداشتن بافت‌های آسیب‌دیده کافی است. هم‌اکنون این بیماری به شدت افزایش یافته است و در هر ۱۰۰ زن، میان ۵ تا ۱۰ تن به سرطان رحم مبتلا شده‌ اند.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

فهیم‌الله لودین، مسئول مطبوعاتی ریاست صحت عامهی لوگر، به سلام‌وطندار می‌گوید که تشخیص کامل بیماری سرطان رحم در این ولایت ممکن نیست. او می‌افزاید هنگامی که چنین بیماران مراجعه می‌کنند، معاینه می‌شوند و سپس به شفاخانه‌ی ابن‌ سینای کابل ارجاع داده می‌شوند.

فهیم‌الله لودین، تأکید می‌کند که که در سال روان سه زن مبتلا به سرطان رحم به شفاخانه‌ی ولایتی نائب امین‌الله خان مراجعه کرده ‌اند که یکی از آن‌ها به دلیل این بیماری جان خود را از دست داده است. «سرطان رحم یک بیماری تخصصی است و تشخیص و درمان آن در لوگر امکان‌پذیر نیست. بیماران به شفاخانه‌ی این ‌سینای کابل فرستاده می‌شوند و آن جا زیر تشخیص و درمان قرار می‌گیرند. هم‌چنین در همین سال سه مورد سرطان رحم در زنان ثبت شده است که یک زن جان خود را از دست داده است.»

بر بنیاد اطلاعات وزارت صحت عامه‌ی افغانستان، هر سال در کشور حدود ۴۰ هزار تن به گونه‌های مختلف سرطان مبتلا می‌شوند که از این شمار میان ۱۶ تا ۲۰ هزار تن به دلیل این بیماری جان خود را از دست می‌دهند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: