کنفرانس یکروزه زیر نام «ارائهی فرصتهای سرمایهگذاری در بخش تولید انرژی در افغانستان» به هدف جلب سرمایهگذاری در بخش تولید برق امروز (دوشنبه، ۹ میزان) در کابل گشایش یافت.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
محمد عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاستالوزرای امارت اسلامی، در این کنفرانس میگوید که افغانستان ظرفیت تولید انرژی و صادرات آن را دارد. او میافزاید: «امیدوار استیم که این کنفرانس بتواند این ظرفیتها را معرفی کند و در بخش تولید برق سرمایهگذاری شود؛ افغانستان به عنوان کشور جنگزده نیاز دارد تا برای رسیدن به خودکفایی و تولید برق از منابع آن استفاده شود.»
نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت، میگوید که کمبود برق از چالشهای عمده در برابر فعالیت کارخانههای تولیدی است و به این مشکل باید به گونهی جدی رسیدگی شود. «در روزهای نزدیک ما به دستکم ۸۰۰ کارخانه در کابل زمین توزیع میکنیم مطابق قانون پارکهای صنعتی؛ هر کارخانه ۵۰ تا ۱۰۰ مگاوات برق نیاز دارد.»
با این همه، عبدالباری عمر، رییس اجرایی شرکت برقرسانی افغانستان (برشنا)، میگوید که افغانستان اکنون ظرفیت سرمایهگذاری پنج میلیارد دالر در بخش انرژی را دارد. «ما در بخش تولید برق سولری بیش از ۲۰۰ هزار مگاوات ظرفیت داریم؛ در بخش تولید برق آبی ۲۴ مگاوات؛ برق بادی ۶۷ مگاوات و همین گونه از کثافات شهرداری چهار هزار مگاوات ظرفیت داریم.»
مقامهای امارت اسلامی در این کنفرانس، از سرمایهگذاران داخلی و خارجی میخواهند که در بخش مهار آبها و تولید برق در افغانستان سرمایهگذاری کنند.
در پایان این کنفرانس، سه تفاهمنامه برای تولید ۲۴۰ مگاوات برق از منابع داخلی میان شرکت برقرسانی افغانستان و سکتور خصوصی به امضا رسید.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
افغانستان اکنون ۲۰ درصد برق مورد نیازش را از منابع داخلی تولید میکند. شرکت برقرسانی افغانستان، پیش از این اعلام کرده بود که تلاش دارد تا دو سال آینده مشکلات کمبود برق را از راه تولید برق از منابع داخلی حل کند.